Qualcomm dezvăluie detalii despre viitoarele terminale 5G; Peste 30 modele cu modem Snapdragon X50 sunt pregătite pentru debut în acest an

922 ori
<b>Qualcomm dezvăluie detalii despre viitoarele terminale 5G; Peste 30 modele cu modem Snapdragon X50 sunt pregătite pentru debut în acest an</b>Cu pași repezi ne apropiem de lansarea primelor smartphone-uri de pe piață cu procesor Snapdragon 855 și modem Snapdragon X50 la bord, terminale care în această configurație vor oferi suport pentru tehnologia de conectivitate 5G.

Cu pași repezi ne apropiem de lansarea primelor smartphone-uri de pe piață cu procesor Snapdragon 855 și modem Snapdragon X50 la bord, terminale care în această configurație vor oferi suport pentru tehnologia de conectivitate 5G. Știm deja că mulți dintre producătorii etalon din zona smartphone pregătesc asemenea dispozitive, dar astăzi avem date despre cifre exacte dezvăluite chiar de către Qualcomm.

Printr-un comunicat de presă firma americană ne dezvăluie că pe parcursul lui 2019 vor fi lansate peste 30 modele de smartphone-uri cu modemuri X50 la bord. Acestea vor fi telefoane 5G și ne așteptăm la companii precum Samsung, Xiaomi, LG, dar și OnePlus să lanseze asemenea dispozitive în perioada următoare.

Samsung Galaxy S10 ar urma să primească o astfel de variantă 5G care atrage de la sine și un cost mult mai mare comparativ cu variantele standard ce vor fi aduse pe piață. Și OnePlus a confirmat planul de a lansa un device 5G în următoarele luni, iar Xiaomi se pregătește pentru introducerea comercială a telefonului Mi Mix 3 care adoptă noul cipset și modemul ce facilitează noul standard de conectivitate.

În România startul testelor 5G se va da în acest an, urmând ca lansarea comercială a rețelelor să aibă loc undeva în perioada 2020 - 2021, semn că nu trebuie să ne grăbim cu achiziția de telefoane cu suport 5G. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×