"SUA nu ne va strivi"; Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei vorbeşte pentru BBC despre conflictul SUA - Huawei

1.281 ori
<b>"SUA nu ne va strivi"; Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei vorbeşte pentru BBC despre conflictul SUA - Huawei</b>După ani sau chiar decenii bune de tăcere, fondatorul Huawei, Ren Zhengfei este mai locvace ca niciodată, vorbind despre conflictul dintre SUA şi Huawei. Oficialul a acordat un interviu celor de la BBC, în care a detaliat starea disputei

După ani sau chiar decenii bune de tăcere, fondatorul Huawei, Ren Zhengfei este mai locvace ca niciodată, vorbind despre conflictul dintre SUA şi Huawei. Oficialul a acordat un interviu celor de la BBC, în care a detaliat starea disputei actuale, cu motivaţie politică aparent.

Un citat iese în evidenţă din acel interviu, "SUA nu ne va strivi". În acelaşi material Ren obiectează cu privire la deciziile americanilor, afirmând că sunt motivate politic. Oficialul a jurat că nu ar spiona niciodată şi afirmă sus şi tare că "lumea are nevoie de Huawei, pentru că suntem mai avansaţi". Marea problemă a lui Zhengfei este cu arestarea fiicei sale, CFO Huawei Meng Wanzhou.

Vă reamintesc că aceasta a fost reţinută în Canada în decembrie anul trecut, la cererea autorităţilor americane. Meng a fost acuzată de fraudă şi încălcarea sancţiunilor impuse Iranului. Apoi sunt acuzaţiile de spionaj la nivel de echipament telecom. E interesant că Ren şi-a schimbat poziţia, după ce în ianuarie afirmase că "are încredere în sistemul legal din Canada şi SUA".

Huawei

Recent s-a discutat şi despre disponibilizări şi ceva tăieri de investiţii la Huawei pentru a trece peste criza provocată de americani. Şi pentru că tot vorbea cu BBC, Ren a subliniat că e dispus să mute toate investiţiile programate pentru SUA iin Marea Britanie. Reuters scria de altfel ieri că agenţiile de securitate din Marea Britanie nu susţin interdicţia de echipamente Huawei, deci e loc pentru chinezi acolo.

Pentru a avea puţin context, Huawei este o companie uriaşă, care furnizează echipament în 170 de ţări şi a obţinut venituri de 100 de miliarde de dolari din acest business în ultimul an. În 2017, SUA aducea 7% din veniturile Huawei, procent care cel mai probabil s-a evaporat acum. În ultimul an Huawei s-a lovit de interdicţii în Noua Zeelandă, Belgia, Japonia, Australia, în vreme ce Germania, Canada şi UK au cochetat cu decizii similare. Multe decizii au fost luate la presiunea SUA.

Toate acestea în pragul implementării 5G... părând a fi un moment ales intenţionat de Trump and co. Interesant e că Huawei încă are bastioane solide în Europa, ca Polonia (chiar dacă au fost arestări și acolo)sau chiar UK, unde văd că e bine primită. Ar fi interesant de văzut cum stă Rusia în relaţia cu Huawei...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×