Qualcomm include o funcție "kill switch" pe Snapdragon 810: SafeSwitch e aici! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 979 ori
<b>Qualcomm include o funcție "kill switch" pe Snapdragon 810: SafeSwitch e aici! (Video)</b>Ideea de "kill switch" înseamnă să blochezi un telefon de la distanță, făcându-l complet inutilizabil pentru hoțul care l-a furat. Dacă această funcție a devenit lege în anumite țări, ei bine și producătorii de software și hardware s-au...

Ideea de "kill switch" înseamnă să blochezi un telefon de la distanță, făcându-l complet inutilizabil pentru hoțul care l-a furat. Dacă această funcție a devenit lege în anumite țări, ei bine și producătorii de software și hardware s-au mobilizat rapid, implementând servicii de acest gen. și Qualcomm se număra printre ei.

Google are un kill switch în Android 5.0, iar Apple are unul în iOS 8.0, în vreme ce și Windows Phone 8.1 aduce ceva similar. Qualcomm, cel mai popular producător de chipseturi pentru smartphone a inclus un kill switch pe procesorul sau Snapdragon 810. Pe numele său SafeSwitch, acest serviciu va permite să implementați o parolă de la distanță, să ștergeți și recuperați date și să localizați terminalul pierdut sau furat.

Ce e diferit la această soluție față de altele? Ei bine, Qualcomm afirmăSafeSwitch nu poate fi hackuita, nu doar pentru că e bazată pe hardware, ci pentru că se activează în timpul procesului de boot, înainte ca restul software-ului de pe telefon să pornească. Cum vi se pare aceasta idee de securizare antifurt?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×