Qualcomm oferă mai multe detalii despre noul procesor Snapdragon 710; Cipset octa-core cu AI

2.468 ori
<b>Qualcomm oferă mai multe detalii despre noul procesor Snapdragon 710; Cipset octa-core cu AI</b>Printre cele mai noi lansări marca Qualcomm avem și procesorul Snapdragon 710, un cipset din zona mid-range pe care compania americană îl detaliază chiar astăzi. Descoperim împreună din rândurile de mai jos prin ce se remarcă

Pe final de săptămână iată că americanii de la Qualcomm decid să ne ofere mai multe detalii despre primul procesor din seria Snapdragon 7xx și anume Snapdragon 710. Acesta este un cipset de tip octa-core dezvoltat pe seama procesului de 10nm și se remarcă prin includerea unei unități multi-core de procesare neurală și prin implementare de inteligență artificială.

Snapdragon 710

Aflăm că acest nou procesor va permite lansarea unor smartphone-uri mai accesibile și totodată faptul că vom vedea la bordul terminalelor funcții care de obicei sunt întâlnite pe device-uri flagship foarte scump. Se promite și o îmbunătățire serioasă a capabilităților în materie de aplicații AI, fiind chiar sugerată dublarea performanțelor în raport cu modelul Snapdragon 660.

Snapdragon 710

Ca arhitectură, acest procesor este compus din 2 nuclee Kryo 360 de 2.2 GHz ce vor oferi puterea necesară pentru rularea aplicațiilor solicitate și din 6 nuclee Kryo 360 tactate la 1.7 GHz și folosite pentru task-urile uzuale. Avem și soluția grafică Adreno 616, iar potrivit producătorului, acest nou cipset va oferi o performanță cu 20% mai mare decât SD660, dar și un consum de energie redus cu 40% în gaming și consum de video 4K HDR.

Se oferă și suport pentru tehnologia de încărcare rapidă Quick Charge 4+ care este capabilă să încarce telefonul de la 0 la 50% într-un timp de doar 15 minute. Printre alte detalii se mai numără și suportul LTE Cat.15 cu viteze de download de până la 800 Mbps și suport ultra-low power pentru căștile wireless conectate prin Bluetooth 5.0. De asemenea, Snapdragon 710 dispune și de noul procesor de imagine ISP Spectra 250 ce permite captură superioară în low-light, autofocus rapid, stabilizare a imaginii și efecte bokeh în timp real.

Gigantul american afirmă că soluția cea nouă este disponibilă de astăzi pentru companii și că primele device-uri cu SD710 vor sosi pe piață chiar în acest trimestru.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×