PC-urile cu procesor Snapdragon şi Windows 10 S primesc suport pentru aplicaţii 64 bit

1.596 ori
<b>PC-urile cu procesor Snapdragon şi Windows 10 S primesc suport pentru aplicaţii 64 bit</b>Sfârșitul anului trecut ne-a adus și lansarea primelor PC-uri de pe piață cu procesoare Qualcomm, acestea sosind ca urmare a lansării platformei Windows on ARM. Astăzi descoperim că produsele cu pricina beneficiază de acum de suport

Pe finalul anului trecut Microsoft şi Qualcomm lansau platforma Windows on ARM, care avea să ajungă pe laptop-uri şi PC-uri care optau pentru procesoare Snapdragon în loc de Intel. Avantajele la laptopuri erau clare: sunt modele cu conectivitate LTE şi autonomie de 20 uneori chiar 30 de ore. Acum acele device-uri primesc un upgrade semnificativ, prin intermediul lansării suportului pentru aplicaţii 64 bit.

Până acum terminalele respective aveau doar suport pentru aplicaţii 32 bit. Directorul Microsoft pe secţiunea Windows, Erin Chappie a declarat că va anunţa un SDK pentru aplicaţiile ARM64 în cadrul conferinţei BUILD organizată de Microsoft în Seattle luna viitoare. Odată cu această evoluţie se va umbla la stabilitatea, eficienţa şi securitatea PC-urilor ce rulează Windows 10 S.

Se vor rula aplicaţii 64 bit şi se va extinde suportul pentru software. Noul SDK permite dezvoltatorilor să recompileze aplicaţii din Windows Store, dar şi softuri de pe desktop-ul standard, ştiţi voi, cele instalate via .EXE. Acestea vor ajunge pe terminale cu procesor Snapdragon şi pe viitor poate chiar vor fi şi portări pe modele cu Android. Pe de altă parte motivaţia dezvoltatorilor e mică, pentru că nu prea sunt multe PC-uri cu procesor ARM pe piaţă, practic sub 5 la ora actuală şi nu se ştie încă dacă vor genera vânzări mari sau nu.

HP și ASUS au spart gheața cu primele laptop-uri, precum ASUS NovaGO și HP Envy X2. Suportul 64 bit e binevenit totuşi.

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×