Qualcomm prezintă primele module 5G (mmWave) pentru telefoanele mobile: începutul unei noi ere

1.035 ori
<b>Qualcomm prezintă primele module 5G (mmWave) pentru telefoanele mobile: începutul unei noi ere</b>Astăzi Qualcomm a prezentat primele sale module 5G (mmWave) pentru telefoanele mobile, lansare ce reprezintă începutul unei noi ere a tehnologiei. Noile module de antenă numite QTM052 mmWave sunt primele din categoria lor și vor permite

Qualcomm este o forţă nu doar pe piaţa procesoarelor de smartphone-uri, ci şi pe piaţa modemurilor şi altor cipuri pentru terminale portabile. Îşi reafirmă supremaţia azi prin lansarea unor module speciale pentru antenele smartphone, unele 5G de tip mmWave.

Aceste module de antenă de generaţie QTM052 mmWave sunt primele din categoria lor şi vor permite ca telefoanele mobile să se conecteze la noile benzi şi la noul spectru 5G. Nu tot 5G-ul este la fel şi dacă utilizatorii vor avea parte de viteze bunicele în zona de bandă scăzută, saltul la mulţi Gbps se va face de abia în reţelele mmWave. Porţiunea mmWave a spectrului oferă viteze mult mai ridicate, dar face şi ca transmisiunile sa aiba loc pe rază mai scurtă şi sa fie mai uşor de blocat de obstacole fizice.

Qualcomm

Fie că vorbim de ziduri sau mâna utilizatorului chiar. Totuşi Qualcomm a reuşit prin QTM052 să creeze un mic sistem de antene de mărimea unui cent sau chiar mai mic. La bord se află 4 antene care folosind algoritmul Qualcomm poate conecta un smartphone la cel mai apropiat releu 5G. Poate chiar prinde semnal ricoşat de pe o suprafaţă din zonă. QTM052 e atât de mic încât poate încape în muchia unui telefon.

E drept că Qualcomm avea deja şi modemul X50 gata pentru 5G, suportând 4 antene pe un telefon, una pe fiecare parte a sa, pentru a fi siguri că nu se blochează semnalul. Reţineţi că acestea nu sunt modemuri, ci module care se conectează la modemurile X50. Tehnologia mmWave suportă şi beam forming, beam steering şi beam tracking. Vom vedea componente de gen integrate pe telefoane din prima jumătate a lui 2019.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×