Apple ar urma să renunţe la Intel și Qualcomm pentru furnizarea de modemuri; Va opta pentru soluţii custom 5G în 2020

1.154 ori
<b>Apple ar urma să renunţe la Intel și Qualcomm pentru furnizarea de modemuri; Va opta pentru soluţii custom 5G în 2020</b>O informație ajunsă astăzi în online este și aceea că Apple are în plan să renunțe complet la modemurile Qualcomm și Intel pe viitor, urmând a oferi soluții custom 5G începând cu 2020. Au exista și ceva speculații pe seama unui parteneriat cu

Apple şi Intel au un parteneriat de lungă durată, când vine vorba de procesoare ce ajung pe laptopurile şi desktopurile firmei din Cupertino. Intel a plusat şi cu cipuri modem pentru iPhone-uri şi iPad-uri, se pare că în acea zonă urmează să fie înlocuită în curând.

Ştiţi probabil că Apple se află în mijlocul unor decizii grele, cochetând cu o colaborare cu MediaTek şi încercând să scape de toate dependențele de Qualcomm. Chiar şi la iPhone X au existat diferenţe, existând variante cu modem Intel XMM7480 sau cu modem Qualcomm A1865. Această diferenţiere va dispărea de prin 2020, când vom vedea doar modemuri Apple la interiorul iPhone-urilor.

Informaţia vine de la insideri, care afirmă că Apple e gata să renunţe la Intel şi să îşi realizeze propriile cipuri 5G pentru iPhone-uri. Telefoanele de peste 2 ani vor trece la această abordare şi totul pe fondul disputei cu Qualcomm pe brevete şi taxe de plătit. Până atunci Intel rămâne furnizor singular pentru componente de gen, în 2018 şi 2019. După ce a primit scrisoare de la Apple în care Intel afla că nu mai este nevoie de serviciile sale, gigantul poreclit "Chipzilla" ar fi oprit cercetarea şi dezvoltarea în această zonă.

Asta arată ce partener important era Apple pentru producătorul de cipuri. Încă se discută despre alţi posibili parteneri pentru Apple, de la Huawei la MediaTek, dar având în vedere disputele China - SUA, şansele sunt mici să vedem ceva mişcare pe acel front. Trecerea la 5G va fi una importantă pentru Apple şi trebuie să se asigure că noul său partener poate livra componentele la timp şi la standarde la fel de ridicate precum ale rivalilor.

Creatorul de iDevice-uri ar vrea să combine tehnologia 5G cu cea WiGig (802.11ad) pe toate produsele sale mobile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×