Şi LG lucrează la ecrane microLED pentru smartphone-uri, conform unui trademark european

955 ori
<b>Şi LG lucrează la ecrane microLED pentru smartphone-uri, conform unui trademark european</b>Potrivit unui trademark primit pe plan european, se pare că și sud-coreenii de la LG Electronics lucrează la ecrane cu tehnologie MicroLED asociate smartphone-urilor. Am mai auzit despre asemenea panouri odată ce Apple ar fi început

În această săptămână am avut un soi de breaking news, care indică faptul că Apple ar putea să îşi producă propriile ecrane pe viitor, investind în panouri microLED. Ca atare nu va mai depinde de parteneri ca Samsung Display sau LG Display. Acum aflăm că şi LG dezvoltă display-uri pentru smartphone bazate pe aceeaşi tehnologie microLED. Hai să vedem ce ştim.

Aflăm că LG a depus toate actele necesare la autorităţile UE pentru a înregistra ecranele microLED. E interesant că şi-au adjudecat dreptul asupra numelui "microLED", scris cu caracter grecesc, pentru a fi hip şi cool, cum face Sony cu seria de aparate foto Alpha. LG are acum trademark peste "XµLED", "SµLED" şi "XLµLED".

Trademark LG

Publicul de rând nu ştie totuşi alfabetul grecesc (particula micro sau litera Mu) şi va citi probabil "IcsuLED", sau "Suled", ceea ce nu sună prea plăcut auzului. Revenind totuşi la zona tech, aflaţi că aceste înregistrări de nume acoperă "telefoane mobile şi smartphone-uri". Deocamdată tehnologia microLED a fost pusă la treabă doar de Samsung pe televizoare, iar Apple ar dori să o inaugureze pe purtabile, ceasuri mai bine zis. 

LG a mai înregistrat totuşi tehnologia şi pentru tablete, laptop-uri, purtabile şi chiar ochelari VR/AR. Ecranele microLED ar putea deveni foarte populare în următorii ani, ele având avantaje faţă de OLED-uri şi LCD-uri. Spre exemplu sunt mai luminoase decât OLED-urile şi mai compacte, plus că au consum mai redus. Dimensiunile reduse ajuta şi la integrarea senzorilor pentru amprentă.

Marea problemă e cu producţia, pentru că microLED-urile sunt mult mai greu de produs decât OLED-urile spre exemplu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×