Qualcomm pregătește noi procesoare pentru telefoanele Android GO: Snapdragon 429 și Snapdragon 439

1.609 ori
<b>Qualcomm pregătește noi procesoare pentru telefoanele Android GO: Snapdragon 429 și Snapdragon 439</b>În ultima vreme am văzut și producători care au început să lanseze pe piață terminale cu platforma Android Go, câteva exemple fiind Nokia 1 și Allview A9 Plus. Platforma pare a se bucura de succes și după cum bine știți, rolul său este acela de

Cea mai nouă platformă software adusă de către Google pe piață se numește Android Go și vorbim despre un release menit să ofere o experiență mai bună în cazul telefoanelor cu dotări entry-level. Am văzut lansate și primele terminale de acest tip în 2018, câteva exemple fiind Nokia 1 care debuta în cadrul MWC 2018 și totodată Allview A9 Plus care tocmai ce a fost lansat pe piața locală la o sumă atractivă.

Android Go

După cum se vehiculează, platforma ar avea parte de succes pe piață, acesta fiind și motivul pentru care gigantul Qualcomm pregătește noi procesoare destinate acestor smartphone-uri Android Go. Ne informează despre acest fapt chiar leaker-ul Roland Quandt care dezvăluie numele unor viitoare soluții CPU: Snapdragon 429 și Snapdragon 439.

Aparent, procesoarele ar urma să ajungă și pe terminale non-Android Go la un moment dat și aflăm că modelul mai puternic din acest duo este Snapdragon 439. Acesta va fi bazat pe soluția Snapdragon 625, așadar pe procesul de 14nm și pe un setup ce include 8 nuclee. Nu se știe exact momentul în care vor debuta aceste procesoare comercial, dar până la final de an ne-am putea trezi cu telefoane ce le adoptă.

Revenind la Android Go, vă reamintim că aceast OS este create pentru acele telefoane cu 512 MB sau 1 GB RAM care oferă fie 8 GB de stocare flash, fie 16 GB și care se remarcă prin ocuparea unui spațiu mult mai mic în memoria internă. Se oferă și aplicații din suita "Go" menite să consume mai puține date și să ruleze la fel de bine și pe hardware mai slab. Ținta acestor handset-uri sunt piețele emergente.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×