S-au împământenit câteva preconcepții legat de telefoanele mobile şi nu e bine

5.371 ori
<b>S-au împământenit câteva preconcepții legat de telefoanele mobile şi nu e bine</b>Chiar şi noi avem tendinţa uneori de cataloga lucruri ca ”mai mult” e mai bine, sau ”mai gros” e mai rău, iar acest lucru nu e bine. Unele etichete de acest gen sunt ori relative, ori departe de conceptul ”optim”.

Chiar şi noi avem tendinţa uneori de cataloga lucruri ca ”mai mult” e mai bine, sau ”mai gros” e mai rău, iar acest lucru nu e OK. Unele etichete de acest gen sunt ori relative, ori departe de conceptul ”optim”.

Să vedem câteva exemple:

Telefon prea gros

Nu există aşa ceva, există cel mult telefon prea gros pentru a fi pe placul meu. De exemplu eu prefer un telefon undeva între 0,8 și 1,2 cm. Telefoanele subţiri sub 0,7 cm chiar mă deranjează ca priză şi prefer să le pun o husă groasă pentru a le face mai plăcute la prindere (de regulă nici nu le cumpăr), nu mai vorbesc de faptul că într-un telefon mai gros încape o baterie mai mare.

Telefon prea mare

Aici treaba e din nou relativă, e şi acesta un motiv pentru care se fabrică modele de diferite dimensiuni. Nu poţi să spui unui telefon categoric că e prea mare sau prea mic. Evident nu vorbesc de extreme gen telefon 7+ inch, deşi şi aici e posibil să existe match-uri. Pentru mine dimensiunea ideală a corpului telefonului e 158x77 mm. Ideea e că trebuie să privim cu îngăduință dimensiunile și să nu le judecăm, cel puțin nu la mod general.

Luminozitate ridicată

Am băgat de seamă că unele companii se bat în piept cu luminozitatea ridicată şi din aceasta cauză avem tendinţa de a crede că, cu cât e mai ridicată, cu atât e mai bine. Nu e aşa! Consider că o luminozitate de 600 LUX e o cotă ce poate fi considerată sigură pentru ochi. La acest nivel nu mai există probleme nici în bătaia soarelui şi nici la lumina direcţionată spre display. Cota pe care o considerăm noi la Mobilissimo minim obligatoriu pentru a vedea ecranul şi în condiţii extreme, e 400 LUX, deci tot ce se încadrează între 400 şi 600 lux e OK. Mai mult de atât e moft, dacă nu chiar periculos pentru ochi.

Putere volum mare

Şi aici avem tendinţa de a cataloga mai mult e mai bine. Din experienţă proprie vă spun că în cazul difuzoarelor unui telefon, puterea optimă e între 80 şi 95 dBA. În această marjă, dacă speakerele sunt de calitate, nu vom avea distorsionare şi avem şi o audiţie la un nivel de volum destul de ridicat pentru dimensiunile difuzoarelor. Acustica, mai ales în cazul difuzoarelor stereo fiind de calitate. Un 85 dBA ar fi după părerea mea nivelul maxim optim pentru a asculta telefonul de la un braţ depărtare, iar 95 dBA e suficient pentru umple o cameră.

Rezoluţie mare

Ştiu, aici veţi zice că 4K e OK pentru VR, plus mă aştept să apară curând şi 8K-ul, tot pe acest considerent. Totuşi, dacă nu ai de gând să foloseşti telefonul pe post de ecran VR, consider că o rezoluţie mai mare nu ar trebui să devină un deziderat. O idee bună ar fi să se producă un telefon folosind nu numai memorie internă sau RAM la capacităţi diferite, ci să se ofere şi cu rezoluţii diferite, astfel vom putea obţine performanţă mai ridicată la o rezoluţie mai mică şi nu în ultimul rând o autonomie a bateriei mai bună. QHD-ul cred că ar fi optim pentru mine, deci nici în acest caz nu cred că mai mult e mai bine.

Rapid, acestea mi-au trecut prin minte şi am ţinut neapărat să vă atrag atenţia asupra lor, deoarece influenţează modul în care gândim şi cimentează un preconcept în modul cum le privim.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×