Qualcomm Snapdragon 855 își dezvăluie toate detaliile; Suport 5G, îmbunătățiri grafică și creșteri la nivel de performanță

911 ori
<b>Qualcomm Snapdragon 855 își dezvăluie toate detaliile; Suport 5G, îmbunătățiri grafică și creșteri la nivel de performanță </b>Cu toate că anunțul procesorului Snapdragon 855 a venit în urmă cu două zile, cei de la Qualcomm au fost destul de secretoși cu privire la specificațiile acestui produs. Din fericire acestea sosesc astăzi la îndemâna noastră și aflăm astfel

Pe data de 4 decembrie în cadrul unui eveniment special din Hawaii, cei de la Qualcomm au anunțat lansarea procesorului flagship Snapdragon 855, asta fără a dezvălui prea multe detalii despre performanțele sale. Vestea bună este că astăzi primim informațiile care ne interesează și aflăm pe această cale care sunt capitolelele la care se remarcă noul CPU dezvoltat pe seama arhitecturii de 7nm.

Un detaliu important dezvăluit în primă fază este că varianta standard de procesor Snapdragon 855 va avea un modem X24 la pachet care oferă doar conectivitate 4G, astfel că prezența lui SD855 pe un smartphone nu garantează și faptul că vom avea parte de un smartphone 5G precum ar putea crede lumea.

Snapdragon 855

Procesorul cel nou oferă suport pentru modem X50 5G și rămâne la latitudinea producătorilor dacă vor opta pentru această dotare pentru un cost extra, având posibilitatea de a lansa un telefon în două variante, unul cu suport 4G și altul cu suport 5G - după cum se zvonește că ar proceda și Samsung. Aflăm că Snapdragon 855 suportă viteze de până la 10 Gbps printr-o rețea 60GHz, viteze ce pot fi atinse cu un hotspot 5G.

Componență Snapdragon 855:

  • 4 nuclee de 1.78 GHz pentru eficiență energetică
  • 3 nuclee de 2.42 GHz pentru performanță
  • 1x nucleu de 2.84 GHz pentru performanță ridicată

Legat de performanță, Qualcomm dezvăluie că procesorul Snapdragon 855 bifează o creștere de 45% comparativ cu SD845 și că soluția grafică Adreno 640 marchează un salt de 20% la nivel de performanță comparativ cu generația anterioară. Există acum și platforma de gaming Snapdragon Elite Gaming care le va permite gamerilor să joace titlurile favorite în HDR cu randare PBR (physically based render). 

Snapdragon 855

Aflăm și că primim un engine AI multi-core și că noua soluție poate manipula 7 trilioane de operațiuni AI pe secundă, sau de 3 ori mai mult decât predecesorul. Se aduc îmbunătățiri și pentru asistenții vocali cu supresie a zgomotului și anulare a ecoului. Legat de partea foto, Snapdragon 855 suportă captură video 4K la 60fps, segmentare a obiectelor și filmare HDR10+ cu suport pentru ajustare a nivelului dynamic range pe parcursul clipului.

Snapdragon 855

Procesorul suportă camere duale cu senzori de 22 megapixeli sau o cameră singulară de 48 mpx și se mai aduce și accelerare hardware pentru imagini HEIF, prin care mărimea acestor fișiere se reduce cu 50%. Aflăm că se oferă suport și pentru consum VR la rezoluție 8K și 120 fps. Nu în ultimul rând, procesorul SD855 suportă senzorul 3D Sonic, acesta fiind primul cititor de amprente ultrasonic 3D integrat în ecran de pe piață.

Lansarea primelor smartphone-uri cu procesor Snapdragon 855 este așteptată în prima parte a lui 2019, Xiaomi având deja o variantă 5G de Mi Mix 3, iar OnePlus fiind pregătiți pentru prezentarea unui asemenea device la începutul anului viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×