Qualcomm Snapdragon 855 devine oficial: procesor de 7 nm, cu AI, AR, Elite Gaming

1.286 ori
<b>Qualcomm Snapdragon 855 devine oficial: procesor de 7 nm, cu AI, AR, Elite Gaming</b>Qualcomm Snapdragon 855 a devenit oficial astăzi în cadrul unui eveniment organizat în Hawaii. După o perioadă în care a fost cunoscut că Snapdragon 8150, se pare că numele său real era Snapdragon 855, aşa cum scăpase săptămâna trecută. Este un CPU de 7nm

Qualcomm Snapdragon 855 a devenit oficial astăzi în cadrul unui eveniment organizat în Hawaii. După o perioadă în care a fost cunoscut că Snapdragon 8150, se pare că numele său real era Snapdragon 855, aşa cum scăpase săptămâna trecută. Este un CPU de 7 nm şi avem detalii despre el mai jos.

Avem de-a face aici cu un procesor Snapdragon flagship, care va ajunge pe Samsung Galaxy S10 şi toate flagship-urile Android care contează în 2019. Urmaş al lui Snapdragon 845, acest cip va apărea pe primul val de telefoane 5G. Asta şi pentru că vine cu suport pentru tehnologia 5G şi la pachet cu un modem 5G. Qualcomm promite viteze multi gigabit pentru componentele sale noi.

Qualcomm Snapdragon 855 5G

Snapdragon 855 aduce îmbunătăţiri faţă de Snapdragon 845 în zone precum procesare a imaginii, gaming, machine learning şi aduce o performanţă AI de până la 3 ori mai mare decât predecesorul. Are şi computer vision dedicat, putând recunoaşte pe cine sau ce capturăm. Chipset-ul trece la procesul de producţie de 7 nm de la cei 10 nm ai lui Snapdragon 835 şi 845. 

Qualcomm Snapdragon 855

Procesorul are design triple cluster, cu 4 nuclee pentru sarcini de bază, eficiente la consum, 3 nuclee pentru performanţă şi un nucleu pentru performanta ridicată. Avem GPU Adreno 640 la pachet. A mai debutat şi Snapdragon Elite Gaming, funcţionalitate de gaming care va amplifica experienta gamerilor pe telefoanele high end din anul ce urmează.

Noul GPU are consum redus şi vine la pachet cu o administrare mai bună a temperaturii la sesiuni de gaming in jocuri ca Fortnite. Cipul Snapdragon 855 vine la pachet cu un AI engine multi core şi suport augmented reality. Qualcomm a mai anunţat şi senzorul ultrasonic pentru amprente cel nou, 3D Sonic Sensor, care ar putea fi integrat sub ecranul lui Galaxy S10. Vine la pachet cu noul CPU. De 5G se va ocupa modemul Snapdragon X50 5G NR.

Deocamdată nu avem alte detalii tehnice pentru Snapdragon 855, dar ele vor sosi în următoarele 24 de ore..

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×