Rata de adopție a iOS 6 după trei săptămâni de la lansare și o comparație cu versiunile Android

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.469 ori
<b>Rata de adopție a iOS 6 după trei săptămâni de la lansare și o comparație cu versiunile Android</b>Există o mare diferență la nivel de update între iOS și Android. Spre exemplu, Android 4.1.2 Jelly Bean abia ce a ajuns pe unele telefoane și tablete în genul Google Nexus 7, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Nexus S, etc. &nbsp; iOS 6 a debutat în...

Există o mare diferență la nivel de update între iOS și Android. Spre exemplu, Android 4.1.2 Jelly Bean abia ce a ajuns pe unele telefoane și tablete în genul Google Nexus 7, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Nexus S, etc.

iOS 6 a debutat în urmă cu trei săptămâni, iar rata de adopție este foarte mare. Bineînțeles că ajută mult și particularitățile universului Apple: mai puține telefoane și o configurație hardware similară. iOS 6 a fost primit de către iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, Noul iPad, iPod Touch 4th și 5th ce abia a debutat în stocurile magazinelor, în urmă cu câteva zile.

Chitika oferă următoarele date:

  • 68% din telefoanele iPhone au trecut la iOS 6;
  • 51% din tabletele iPad sunt pe noua versiune de software;
  • 42% ar fi valoarea înregistrată de iPod.
  • 58.88% ar fi procentul de adopție al iOS 6 dintre telefoanele compatibile.

Chartboost ne dă o altă statistică, ceva mai amănunțită:

  • sub 50% ar fi procentul corect referitor la trecerea pe iOS 6;
  • cel mai bine poziționate sunt: Italia - 65%, Germania - 62.3%, Olanda - 60.6%, Marea Britanie - 57.6%. China se situează la polul opus cu doar 24.5%.

Și acum să vedem cum stau lucrurile în universul Android:

Rata de adopție Android

Observați că Android 4.1 Jelly Bean se poziționează la 1.8%, Android 4.0 ICS abia ce este pe la 23.7% după peste 6 luni de la lansarea în piață și Gingerbread domină.

Fiecare ecosistem de gen sistem de operare - aplicații - telefoane compatibile aduce plusuri și minusuri, dar sunt sigur că și cei care dețin un smartphone Android și-ar dori să aibă 4.1 Jelly Bean pe telefonul lor sau măcar 4.0, dar de multe ori sunt blocați la versiuni inferioare din cauza producătorilor hardware.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×