Apple ar putea Înlocui Samsung cu un alt furnizor de chipuri

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.073 ori
<b>Apple ar putea Înlocui Samsung cu un alt furnizor de chipuri</b>Analistul Gus Richard de la Piper Jaffray are o teorie interesantă despre posibilitatea ca Apple să își schimbe furnizorul de chipuri, înlocuindu-i pe cei de la Samsung cu altă companie. Acesta ar putea fi rezultatul bătăliei dintre cele două...

Analistul Gus Richard de la Piper Jaffray are o teorie interesantă despre posibilitatea ca Apple să își schimbe furnizorul de chipuri, înlocuindu-i pe cei de la Samsung cu altă companie. Acesta ar putea fi rezultatul bătăliei dintre cele două companii, soldată cu multe procese în ultimii ani.

Richard afirma că Apple este în discuții cu compania TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) în legătură cu producția de chipuri folosind procesul de 20 nm. O sursă din cadrul industriei chipseturilor confirma teoria analistului, afirmând și că relația dintre Apple și Samsung s-a deteriorat destul de mult, ambele părți fiind gata să își îndeplinească ultimele obligații și să încheie contractul. Se pare că Apple ar apela la TSMC pentru producția de chipuri quad core, de această dată. Revenind la analistul de la Piper Jaffray, tot el afirmă că posibila dependență a Apple de TSMC ar duce la probleme dintre producătorul de chipuri din Taiwan și partenerii săi deja existenți.

Comenzile nu vor mai putea fi onorate și se va ajunge la situația celor de la Qualcomm, care au avut cereri prea mari pentru procesorul Snapdragon S4 și nu au mai făcut față comenzilor. Evident, nu vă așteptați ca tranziția de la chipurile produse de Samsung să se facă imediat. Apple va trebui întâi să scadă volumul de comenzi de la Samsung și să îl crească pe cel către TSMC. Apoi trebuie că Apple să le trimită taiwanezilor designul procesorului care trebuie produs, iar zvonurile afirmă că acesta va intra în producție către finalul lui 2013.

Vă reamintesc că în acest moment, cel mai nou chip de la Apple este A6, folosit pe iPhone 5 și produs de Samsung cu procesul de 32 nm.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×