Razboiul patentelor multi-touch - Microsoft versus Apple

1.317 ori
<b>Razboiul patentelor multi-touch - Microsoft versus Apple</b>Razboiul tehnologiilor multi-touch a pornit atunci cand Microsoft a anuntat ca o astfel de interfata va fi incorporata in Windows 7, iar acum ca gigantul din Redmond a postat o descriere completa a tehnologiei, aflam ca Apple ar avea ceva de zis in...

Razboiul tehnologiilor multi-touch a pornit atunci cand Microsoft a anuntat ca o astfel de interfata va fi incorporata in Windows 7, iar acum ca gigantul din Redmond a postat o descriere completa a tehnologiei, aflam ca Apple ar avea ceva de zis in aceasta privinta.

Producatorul lui iPhone a primit recent patentul care acopera o mare parte din aplicatiile tehnologiei multi-touch, acest lucru cauzand deja frictiuni cu Palm si poate chiar cu Microsoft, care detine de asemenea un patent multi-touch. Totusi, e una sa provoci Palm la duel legal si alta sa te contrezi cu Microsoft, lucru pe care Apple nu ar indrazni sa-l faca, doar pentru o proprietate intelectuala incerta.

Acest lucru este si mai evident, daca luam in calcul studiul unui cercetator de la Microsoft, care a prezentat istoria interfatei touch, incluzand exemple ale utilizarii tehnologiei multi-touch care au precedat inovatiile Apple cu ani buni. Un alt exemplu care "sapa" patentul Apple este cel al lui Jeff Han, de la Media Research Lab, care a prezentat o interfata multi-touch pentru computere in cadrul showului TED2006, inainte ca Apple sa obtina patentul pentru aceasta tehnologie.

Si mai interesant este faptul ca Microsoft a depus o cerere pentru obtinerea acestui patent, in data de 12 mai 2006, cu cateva luni inaintea ca Apple sa faca acelasi lucru. Acest conflict poate duce la o "interferenta a patentelor", dar expertii afirma ca un factor important este si punerea in practic a acestor tehnologii, prin intermediul produselor reale.

Cine credeti ca va castiga acest razboi, Apple sau Microsoft?

Sursa: [Indistry.bnet.com]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×