Razboiul specificatiilor: iPhone 3G versus iPhone 1.0

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.253 ori
<b>Razboiul specificatiilor: iPhone 3G versus iPhone 1.0</b>Stim deja ca Apple si-a prezentat noul telefon, dar oare cat de bun este acesta in comparatie cu prima versiune? Vom afla daca iPhone a fost imbunatatit radical, facand o paralela a specificatiilor intre cele 2 handseturi. Cine va triumfa? Evident noua...

Stim deja ca Apple si-a prezentat noul telefon, dar oare cat de bun este acesta in comparatie cu prima versiune? Vom afla daca iPhone a fost imbunatatit radical, facand o paralela a specificatiilor intre cele 2 handseturi. Cine va triumfa? Evident noua versiune..

In ce priveste display-ul nu exista modificari, ambele modele fiind dotate cu ecrane multi-touch cu diagonala de 3.5 inchi si rezolutii de 480 x 320 pixeli. Noul iPhone este cu doar 2 grame mai usor decat precedentul model (de la 135 de grame la 133), iar lungimea si latime sa sunt neschimbate. Exista o schimbare importanta la capitolul grosime, de vreme ce modelul 3G este cu 7mm mai subtire (de la 12.3mm la 11.6mm). Diferentele de conectivitate sunt evidente, noul telefon suportand conectivitate 3G, plus HSDPA de mare viteza si, ca si primul model, Wi-Fi 802.11 b/g si Bluetooth 2.0 + EDR.

Bateria lui iPhone 3G rezista pana la 5 ore in mod convorbire (3G) si 10 ore in mod convorbire 2G. In schimb, prima versiune a telefonului oferea doar 8 ore de convorbire. Timpul de standby a crescut la 300 de ore odata cu aparitia noii versiuni, fata de cele 250 ale lui iPhone 1.0. 5 ore de navigare 3G si 6 ore de surfing Wi-Fi mai ofera noul model, in comparatie cu cele 6 ore ale primului terminal. In cele din urma, aflam ca playbackul video si audio poate dura 7, respectiv 24 de ore la ambele versiuni ale telefonului.

iPhone 3G soseste in 2 versiuni: una de 8 si alta de 16GB, ca si modelul initial, dar veti putea alege o varianta cu carcasa alba sau neagra cand veti cumpara un iPhone 3G de 16GB. Ambele handseturi sosesc cu camere de 2 megapixeli, desi cea a versiunii 3G suporta geotagging. Un avantaj major al versiunii noi este includerea GPS-ului, mai bine zis Assisted-GPS, o tehnologie diferita.

La capitolul suport pentru formaturi audio, aflam ca atat versiunea veche, cat si cea noua suporta AAC, Protected AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (format 1, 2, 3), Apple Lossless, AIFF si WAV. Lista formaturilor video suportate este imensa, dar ea este aceeasi in cazul ambelor telefoane.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×