RCS & RDS se apropie de licența 4G, imprumută bani de la Citibank pentru achiziție! Licitație fără clienți din cauza crizei politice!

1.846 ori
<b>RCS & RDS se apropie de licența 4G, imprumută bani de la Citibank pentru achiziție! Licitație fără clienți din cauza crizei politice!</b>Situația instabilă la nivel politic din România pare a fi scăzut dramatic interesul operatorilor de cablu și telefonie de la noi cu privire la licitația pentru licența 4G. Astfel, statul român nu a reușit să atragă investitori străini la cea...

Situația instabilă la nivel politic din România pare a fi scăzut dramatic interesul operatorilor de cablu și telefonie de la noi cu privire la licitația pentru licența 4G. Astfel, statul român nu a reușit să atragă investitori străini la cea mai mare vânzare de licențe de telecomunicații din istoria României și asta din cauza situației politice. și totuși RCS & RDS se pregătește pentru licitație, împrumutând bani de la Citibank Europe.

în prealabil companii din China și Arabia Saudită și-au manifestat interesul pentru licitația din România, urmând să realizeze evaluări ale situației. Din păcate acestea nu s-au soldat cu vreo ofertă până acum, chiar dacă au trecut 4-5 luni. Aceste detalii vin de la Marius Fecioru, care a deținut până în luna mai funcția de secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor. Revenind la RCS & RDS, operatorul controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea a realizat pe 9 august un împrumut de la Citibank, pregătindu-se astfel pentru licitația de spectru radio organizată luna viitoare de ANCOM.

Suma estimată pentru ipoteca mobiliara este în jurul valorii de 25 de milioane de euro, conform unui document din Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare. Operatorii care participă la licitație vor trebui să depună la dosarul de înscriere o scrisoare de garanție bancară, garantând astfel că pot cumpăra licențele puse la bătaie. O astfel de scrisoare trebuie să acopere 50% din valoarea licențelor de care operatorul e interesat. Astfel, se sugerează că RCS & RDS ar putea licita pentru un spectru radio cu preț de pornire de maxim 50 de milioane de euro.

Până acum operatorul nu a confirmat sau infirmat vestea. Oare cât timp va mai trece până vom avea servicii 4G în țară?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×