RCS & RDS ar pregati scoaterea la vânzare a unui pachet de 25% din acţiuni prin intermediul Bursei din Bucureşti

1.632 ori
<b>RCS & RDS ar pregati scoaterea la vânzare a unui pachet de 25% din acţiuni prin intermediul Bursei din Bucureşti</b>Potrivit unei informații ajunse astăzi în presă, s-ar părea că RCS & RDS are în plan scoaterea la vânzare a unui pachet de 25% din acțiuni la Bursa din București. Aflăm că acest procent și mai precis tranzacția, are o valoare estimată la aproximativ

O mutare importantă se pregăteşte la RCS & RDS, care are de gând să pună în vânzare un pachet de până la 25% din acţiuni prin intermediul Bursei din Bucureşti, informează mirsanu.ro. Tranzacţia are o valoare estimată la 400-500 de milioane de euro.

De această vânzare se va ocupa un consorţiu de bănci, format din Citibank şi Deutsche Bank, dar şi firmele de brokeraj Wood, Raiffeisen şi BRD. Mutarea operatorului de cablu TV, Internet şi telefonie va permite ieşirea din cadru a acţionarilor străini minoritari. Tranzacţia se va desfăşura în a doua parte a anului, iar listarea la bursa s-ar putea face prin oferirea către investitori a unui pachet minoritar de acţiuni preferenţiale.

Totuşi, acest pachet nu va aduce şi drept de vot la adunarea acţionarilor. RCS & RDS atrăgea în noiembrie 2013 o emisiune de obligaţiuni de 450 de milioane de euro prin firma să mama. Dacă se confirmă informaţia, atunci Bursa din Bucureşti va avea o listare importantă de făcut, ea nereuşind să mai atragă o companie privată locală de acest gen de câţiva ani.

Acţionarii RCS & RDS sunt Cable Comunications Systems NV din Olanda, cu peste 87%, RCS & RDS SA, cu 9.1%, Zoltan Tezsari cu 1.847% plus asociaţi persoane fizice şi juridice, cu aproximativ 2% în total. Acţionarii Cable Communications Systems NV sunt RCS Management SA, cu 57.87%, Carpathian Cable Investment S.a.r.l, cu 19.67%, Cable Communications Systems NV, cu 8.17%, Celest Limited, cu 5.32% şi Zoltan Teszari cu 4.60%. Şi ING Bank şi persoane private şi alte entităţi mai au acţiun la companiei.

Pentru a afla informații complete legate de această afacere, vă invităm să citiți pe mirsanu.ro.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×