RCS & RDS primeşte cele mai mari amenzi după controalele ANCOM, pentru refuzul de portare a unui număr din altă rețea

2.421 ori
<b>RCS & RDS primeşte cele mai mari amenzi după controalele ANCOM, pentru refuzul de portare a unui număr din altă rețea</b>În primele 6 luni ale acestui an, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a realizat fix 2140 controale pe piața de comunicații și servicii poştale - aplicând amenzi în valoare totală de aproape 20.000 euro. Și Digi Mobil

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a efectuat 2140 de controale pe piaţa de comunicaţii şi servicii poştale în primele 6 luni ale anului, aplicând şi sancţiuni atunci când a fost cazul. RCS & RDS se număra printre companiile sancţionate, ei primind cele mai mari amenzi.

În total ANCOM a dat 26 de amenzi, în valoare totală de aproape 20.000 de euro. 507 de controale au fost efectuate şi la furnizorii de Internet, care au reintrat în legalitate fără vreo amendă. ANCOM a aplicat şi 2 amenzi de câte 10.000 de lei operatorului RCS & RDS pentru că a refuzat să porteze în regim prepaid un număr care funcţiona cu abonament într-o altă reţea. În plus, operatorul nu ar fi informat corect utilizatorii cu privire la tarifele pentru transmiterea de SMS-uri spre numere scurte cu suprataxa.

Un sfert din totalul acţiunilor de control au fost realizate pe piaţa de echipamente radio şi telecom, unde au fost date 117 avertismente, dar şi majoritatea amenzilor date de autoritate. Serviciile de telefonie fixă şi mobile au avut 90 de controale dedicate, cu 6 notificări şi 21 de avertismente. Cred că de când a început portarea cu câţiva ani în urmă au existat mereu companii cu probleme în această zonă. Poate ar trebui reglementări mai stricte.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×