Realitatea amplificata, de la SF la prezent

Autor:  | Publicat în:  Software 1.676 ori
<b>Realitatea amplificata, de la SF la prezent</b>Realitatea amplificata sau augmentata nu mai reprezinta un concept din filmele SF, ci un serviciu disponibil pe telefonul mobil, emuland informatii in timp real pe imaginea surprinsa de camera foto a handsetului nostru. &nbsp; &nbsp; Doar printr-o rotire...

Realitatea amplificata sau augmentata nu mai reprezinta un concept din filmele SF, ci un serviciu disponibil pe telefonul mobil, emuland informatii in timp real pe imaginea surprinsa de camera foto a handsetului nostru.

Doar printr-o rotire a telefonului la 360 de grade, vom afla toate informatiile dorite, de la adrese, la obiective turistice si multe altele. Acest sistem poarta numele de realitate amplificata si suprapune informatii digitale peste cele concrete, afisate pe ecranul telefonului. Conceptul este pus in aplicare de softuri de pe iPhone si telefoane Android, folosindu-se de GPS, busola digitala si diferite servicii sociale/ghiduri turistice sau site-uri gen Wikipedia.

Astfel, daca va plimbati printr-un oras si va uitati in jur prin camera telefonului, veti observa nu doar imprejurimile ci si date afisate deasupra unui magazin, preturi, numele statiilor de metrouri si multe alte indicatii de acest gen, toate suprapuse imaginii in timp real.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×