RIM Împrumuta de la Android și Windows Phone pentru sistemul de contacte din BB 10 OS

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 897 ori
<b>RIM Împrumuta de la Android și Windows Phone pentru sistemul de contacte din BB 10 OS</b>BlackBerry 10 OS va fi produsul RIM care va decide finalul companiei sau dacă aceasta va continua să existe așa cum o știm noi. De aceea se lucrează cu mare grijă la această platformă și a fost amânată lansarea sa pentru începutul lui 2013. Se...

BlackBerry 10 OS va fi produsul RIM care va decide finalul companiei sau dacă aceasta va continua să existe așa cum o știm noi. De aceea se lucrează cu mare grijă la această platformă și a fost amânată lansarea sa pentru începutul lui 2013. Se pare totuși că RIM nu vrea să reinventeze roata, ci în unele aspecte ale OS-ului se mulțumește să împrumute de la rivali.

Astfel, aflăm de la Reuters că producătorul canadian va folosi o listă unificată de contacte împrumutată de la Android, dar și câteva elemente de la Windows Phone. Contactele din BB 10 OS nu vor afișa doar numele, numărul de telefon și mailul, ci și tweeturile recente, statusul pe Facebook și altele. Informațiile tip business/enterprise vor fi afișate la rândul lor, un exemplu fiind când aveți programată următoarea întâlnire cu respectivul contact. O listă unificata de contacte exista pe Android încă din 2009, de la versiunea 2.0, care a debutat pe Motorola Droid.

De-a lungul ultimilor ani Google a îmbunătățit experienta listei de contacte, ceea ce încearcă acum și RIM să facă, cu noua sa solutie. T.A. McCann este cel care a oferit detaliile despre acest aspect, el fiind șeful secțiunii de dezvoltare a listării de contacte și BBM la RIM. în ce privește Windows Phone, acesta oferă un People Hub, cu o listare de contacte mult extinsă și cu multe informații și statusuri. Atunci când accesați un contact în People Hub veți putea vedea ultima sa postare pe Facebook și fotografii recente.

Ei bine, aceste elemente vor apărea și în BlackBerry 10 OS. Totuși RIM trebuie să aibă grijă să nu stârnească vreo controversă pe seama împrumutării acestor funcții și să nu ajungă la un proces după modelul Apple versus Samsung.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×