România, țara cu tarifele telecom cele mai mici din Europa - iată cifrele!

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Operatori 1.469 ori
<b>România, țara cu tarifele telecom cele mai mici din Europa - iată cifrele!</b>Fie că vă vine să credeți sau nu, se pare că stăm chiar bine la tarife pentru telefonia mobilă, în comparație cu restul Europei. Documentul oficial Digital Agenda Scoreboard 2011 al Comisiei Europene arată că țara noastră are cele mai...

Fie că vă vine să credeți sau nu, se pare că stăm chiar bine la tarife pentru telefonia mobilă, în comparație cu restul Europei. Documentul oficial Digital Agenda Scoreboard 2011 al Comisiei Europene arată că țara noastră are cele mai scăzute tarife medii pe minut în telefonia mobilă, adică 0.04 euro pe minut, la un nivel destul de similar cu cel al Bulgariei, Ciprului și Lituaniei.

Documentele arată că media europeană este de 0.10 euro pe minut, iar piețele cu tarifele cele mai ridicate sunt Olanda și Luxemburg, cu 0.19 euro pe minut, dar și Belgia, care ajunge la 0.17 euro pe minut. în cazul în care vă întrebați de ce cifrele afișate aici sunt din 2009 și 2008, aflați că acesta este cel mai recent studiu al Comisiei Europene pe partea de telecomunicații. De atunci veniturile și tarifele medii au scăzut și mai mult în țara noastră, deci stăm și mai bine.

în ce privește venitul mediu pe cap de utilizator, datele Comisiei indică un venit de 90 de euro pe an, deci 7.5 euro pe lună per utilizator. Asta ne clasează la coada topului operatorilor mobili din Europa, în condițiile în care în Franța venitul mediu per utilizator este de 414 euro pe an, în Olanda 381 de euro, iar în Belgia 370 de euro pe an. Media Uniunii Europene este de 244 de euro pe an de fiecare utilizator, deci 20.33 euro pe lună. în 2010 România a atins chiar recordul de 6.3 euro lunar pe utilizator, conform studiului AT Kearney.

Tarife

Observând aceste statistici, operatorii locali se simt îndreptățiți să afirme că la un asemenea nivel scăzut de venituri, profitul ar putea deveni insuficient pentru a acoperi investițiile necesare pentru a păstra calitatea rețelelor. în schimb, tot cifrele CE arată că România e în top 10 la capitolul investiții și suntem chiar peste media europeană. Cu o piață cu tarife scăzute și investiții mari se poate spune că România este foarte competitivă la capitolul telecom și totuși operatorii și clienții se plâng... există vreo soluție pentru a-i mulțumi definitiv?

România, tara cu tarifele telecom cele mai mici din Europa - iată cifrele!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×