Romanii cumpara tot mai multe telefoane, in ciuda crizei

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.636 ori
<b>Romanii cumpara tot mai multe telefoane, in ciuda crizei</b>Daca in 2009 romanii au preferat sa cumpere televizoare, plasand aceste produse pe primul loc in topul electronicelor de pe piata, iata ca in 2010 telefonul mobil domina preferintele populatiei. Asfel, Gandul ne informeaza ca peste 32% dintre romani...

Daca in 2009 romanii au preferat sa cumpere televizoare, plasand aceste produse pe primul loc in topul electronicelor de pe piata, iata ca in 2010 telefonul mobil domina preferintele populatiei. Asfel, Gandul ne informeaza ca peste 32% dintre romani afirma ca au cumparat in ultimul an macar un telefon mobil.

Locul 2 se disputa aprig intre televizor (preferat in orasele de peste 50.000 de locuitori, conform unui studiu Ecotic) si computer/laptop (orasele cu populatie de 20.000-50.000 locuitori). In orasele mici tot telefonul mobil este preferat, urmat de computer, cu 23.8%. In schimb, 18.9% dintre locuitorii marilor orase afirma ca unul dintre cele 3 produse electronice achizitionate anul trecut a fost un frigider sau congelator.

E interesant sa aflam ca in 2009 topul era dominat de televizor, apoi de computere si de abia pe locul 3 se aflau telefoanele mobile, cu 13% dintre optiunile publicului. In aceste conditii, nu ne surprinde ca piata locala de telefoane mobile si smartphone-uri a atins in semestrul 2 al acestui an valoarea de 39 de milioane de euro, conform unui studiu GfK Romania.

Totusi, valoarea acestei piete a scazut cu aproape 30% fata de 2009, din cauza scaderii preturilor terminalelor si a modelelor oferite gratuit.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×