Samsung afirmă că poate crea chipseturi pe proces de 5 nm fără probleme prea mari

614 ori
<b>Samsung afirmă că poate crea chipseturi pe proces de 5 nm fără probleme prea mari</b>&Icirc;n vreme ce Qualcomm şi rivalii săi produc procesoare pentru terminale mobile bazate pe procesul de 20 nm, Samsung a &icirc;nceput deja producţia de masă pentru chipseturi FinFET de 14 nm şi recent a expus şi o soluţie pe 10 nm. Aceasta ar...

În vreme ce Qualcomm şi rivalii săi produc procesoare pentru terminale mobile bazate pe procesul de 20 nm, Samsung a început deja producţia de masă pentru chipseturi FinFET de 14 nm şi recent a expus şi o soluţie pe 10 nm. Aceasta ar urma să se concretizeze în 2017, dar Samsung vrea şi mai mult.

În cadrul conferinţei Internaţional Solid State Circuits reprezentanţii companiei ar fi declarat că pot ajunge la un chipset de 5 nm fără prea mari probleme. Cu cât acest aspect ajunge la un nivel mai mic, cu atât scade consumul de energie şi ar trebui să crească şi puterea chipsetului. Samsung ar fi reuşit ca în laborator să micşoreze chipseturile până la 3.25 nm în cadrul producţiei.

Ne intriga această evoluţie, de vreme ce Intel considera că siliconul nu mai este un material viabil când se scade sub 7 nm. Oare la ce material a apelat Samsung? Intel ar lua în calcul InGaAs (Indiu Galliu Arsenid) drept material pentru producţia de chipseturi de acest gen. Vom lua contact cu procesoarele de 14 nm odată cu sosirea lui Galaxy S6, evident sub forma celor Exynos.

Vor putea rivalii Samsung să facă faţă acestei curse a designurilor de CPU-uri?

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×