Samsung anunta noi senzori CMOS pentru camerele de pe smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 986 ori
<b>Samsung anunta noi senzori CMOS pentru camerele de pe smartphone-uri</b>Samsung tocmai a anuntat 2 noi formaturi de senzori de imagine CMOS pentru smartphone-uri high end, acesti senzori purtand numele de S5K4E2 si S5K5CA. Primul este un chip de 5 megapixeli care foloseste tehnologia SEES (Samsung Enhanced Energy Steering),...

Samsung tocmai a anuntat 2 noi formaturi de senzori de imagine CMOS pentru smartphone-uri high end, acesti senzori purtand numele de S5K4E2 si S5K5CA. Primul este un chip de 5 megapixeli care foloseste tehnologia SEES (Samsung Enhanced Energy Steering), in vreme ce S5K5CA este o solutie SoC (system on a chip) de 3 megapixeli, care combina un senzor CMOS cu un procesor de semnal al imaginii.

Revenind la primul chip, S5K4E2 vine cu un camp extins de vizualizare si un sistem de inlaturare a efectului de "zgomot" al imaginilor. In plus, aceasta solutie suporta si scanarea codurilor de bare si a cartilor de vizita, iar senzorul de imagine poate captura video la rezolutie full cu pana la 15 fps.

S5K4E2 se incadreaza intr-un modul de 6.5 mm x 6.5 mm, cu o inaltime de doar 4.5 mm, el fiind perfect pentru handseturile ultra-slim. Trecem la Samsung S5K5CA, care vine cu tehnologii avansate de procesare a imaginii, captura video 720p HD, acesta fiind cel mai probabil primul chip de 3 megapixeli cu suport pentru captura video HD.

Samsung afirma ca acest al doilea chip este deja in proces de productie si ne asteptam ca numerosi alti producatori de telefoane sa il foloseasca in acest an. In ce priveste senzorul S5K4E2, el va intra in produtie de masa inainte de sfarsitul primului trimestru al acestui an.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×