Samsung anunta procesoare OneNAND de 30 nm, 8 Gb pentru smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.195 ori
<b>Samsung anunta procesoare OneNAND de 30 nm, 8 Gb pentru smartphone-uri</b>Samsung tocmai a anuntat ca a dezvoltat un chip OneNAND de 30 nm si 8 Gb (gigabiti) pentru viitoarele sale smartphone-uri. Tehnologia va fi folosita probabil si de alti producatori de handseturi, nu doar de compania asiatica. Noul chip este bazat pe un...

Samsung tocmai a anuntat ca a dezvoltat un chip OneNAND de 30 nm si 8 Gb (gigabiti) pentru viitoarele sale smartphone-uri. Tehnologia va fi folosita probabil si de alti producatori de handseturi, nu doar de compania asiatica.

Noul chip este bazat pe un design "single-level-cell (SLC)" NAND Flash, care permite producatorilor de telefoane sa lucreze cu mai mult cod decat este de obicei cazul pe un smartphone cu touchscreen de inalta rezolutie. OneNAND in varianta de 30 nm si 8 Gb este cu 40% mai eficient decat varianta de 40 nm si suporta o viteza de citire de 70 MB/s, de 4 ori mai mare decat chipurile NAND conventionale, care pot atinge un maxim de 17 MB/s.

Samsung testeaza acesta noua solutie prin intermediul partenerilor sai, iar chipul va intra in productia de masa la sfarsitul lunii.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×