Samsung, Apple si RIM scad cota de piata a celor de la Nokia, in segmentul de smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.730 ori
<b>Samsung, Apple si RIM scad cota de piata a celor de la Nokia, in segmentul de smartphone-uri</b>Nokia a pierdut o parte importanta a cotei sale de piata, in segmentul de smartphone-uri, in favoarea celor de la RIM, producatorul lui BlackBerry, Apple si Samsung, dupa cum afirma un nou studiu Gartner. Studiul acopera vanzarile globale de...

Nokia a pierdut o parte importanta a cotei sale de piata, in segmentul de smartphone-uri, in favoarea celor de la RIM, producatorul lui BlackBerry, Apple si Samsung, dupa cum afirma un nou studiu Gartner.

Studiul acopera vanzarile globale de smartphone-uri si include statistici pentru ultimul trimestru al lui 2008. In aceasta perioada au fost vandute 38.1 milioane de unitati, cu doar 3.7% mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2007, spre deosebire de cele 11.5% in plus fata de 2007 ale trimestrului precedent. Gartner pune aceasta crestere pe baza anunturilor de noi smartphone-uri in trimestrul 3 din 2008, in vreme ce scaderea de la sfarsitul anului a marcat debutul crizei economice.

Vanzarile celor de la Nokia au scazut cu peste 16%, de la 18.7 milioane de unitati la 15.5 milioane in ultimul trimestru al lui 2008, fortand compania sa coboare la o cota de piata de 40%. Cei 4 rivali care au influentat aceasta scadere sunt RIM, Apple, HTC si Samsung. Canadienii de la RIM se afla pe locul 2, dupa Nokia, cu o cota de piata de 19.5% si 7.4 milioane de handseturi vandute, marcand o dublare a cotei fata de anul 2007.

Apple a cunoscut de asemenea o crestere spectaculoasa, cu 111.6% si 4.1 milioane de handseturi vandute, aflandu-se pe locul 3, dupa cele 2 companii mentionate mai sus, cu o cota de piata de 10.7%. HTC a vandut 1.6 milioane de unitati si are o cota de piata de 4.3%, in vreme ce Samsung are performante similre, vanzand 1.6 milioane de unitati.

Sursa: Arstehnica.com

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×