Samsung, Apple si RIM scad cota de piata a celor de la Nokia, in segmentul de smartphone-uri

1.773 ori
<b>Samsung, Apple si RIM scad cota de piata a celor de la Nokia, in segmentul de smartphone-uri</b>Nokia a pierdut o parte importanta a cotei sale de piata, in segmentul de smartphone-uri, in favoarea celor de la RIM, producatorul lui BlackBerry, Apple si Samsung, dupa cum afirma un nou studiu Gartner. Studiul acopera vanzarile globale de...

Nokia a pierdut o parte importanta a cotei sale de piata, in segmentul de smartphone-uri, in favoarea celor de la RIM, producatorul lui BlackBerry, Apple si Samsung, dupa cum afirma un nou studiu Gartner.

Studiul acopera vanzarile globale de smartphone-uri si include statistici pentru ultimul trimestru al lui 2008. In aceasta perioada au fost vandute 38.1 milioane de unitati, cu doar 3.7% mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2007, spre deosebire de cele 11.5% in plus fata de 2007 ale trimestrului precedent. Gartner pune aceasta crestere pe baza anunturilor de noi smartphone-uri in trimestrul 3 din 2008, in vreme ce scaderea de la sfarsitul anului a marcat debutul crizei economice.

Vanzarile celor de la Nokia au scazut cu peste 16%, de la 18.7 milioane de unitati la 15.5 milioane in ultimul trimestru al lui 2008, fortand compania sa coboare la o cota de piata de 40%. Cei 4 rivali care au influentat aceasta scadere sunt RIM, Apple, HTC si Samsung. Canadienii de la RIM se afla pe locul 2, dupa Nokia, cu o cota de piata de 19.5% si 7.4 milioane de handseturi vandute, marcand o dublare a cotei fata de anul 2007.

Apple a cunoscut de asemenea o crestere spectaculoasa, cu 111.6% si 4.1 milioane de handseturi vandute, aflandu-se pe locul 3, dupa cele 2 companii mentionate mai sus, cu o cota de piata de 10.7%. HTC a vandut 1.6 milioane de unitati si are o cota de piata de 4.3%, in vreme ce Samsung are performante similre, vanzand 1.6 milioane de unitati.

Sursa: Arstehnica.com

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×