Samsung ar urma să înceapă producţia de chipseturi de 7 nm la început de 2018, unul dintre ele va ajunge pe Galaxy S9

1.376 ori
<b>Samsung ar urma să înceapă producţia de chipseturi de 7 nm la început de 2018, unul dintre ele va ajunge pe Galaxy S9</b>Flagship-ul Galaxy S8 nici nu a fost lansat oficial și iată că deja există zvonuri despre următorul model din serie ce va sosi în 2019. Aparent, Samsung va aduce la bordul său un chipset pe 7 nm, companie ce se pregătește în aceste momente pentru startul

Deşi gândul tuturor e la Galaxy S8 în aceste zile, Samsung se pregăteşte deja de succesorul său şi a anunţat că va începe producţia de chipseturi bazate pe proces de 7 nm în primele luni din 2018. Şi TSMC are planuri similare, dar IBM a prezentat o soluţie de genul încă din 2015, după cum se vede mai sus.

Au mai fost recorduri la acest capitol, IBM realizând chiar un tranzistor de 6 nm în 2002, iar NEC unul de 5 nm în 2003. Realizarea celor de la IBM din 2015 rămâne însemnată totuşi pentru că tranzistorul lor pe bază de 7 nm era funcţional şi folosea materiale silicon-germanium. Şeful diviziei LSI de la Samsung a afirmat că noua tehnologie va pune ceva probleme la realizarea chipsetului, dar e sigur că Samsung va fi lider în această zonă.

Echipamentele companiei sunt citate ca motiv pentru această siguranţă că totul va merge bine, fiind vorba despre maşinării de litografie next gen, pe bază de ultraviolete. Ele vor amplasa tranzistorii minusculi aproape unul de celălalt fără probleme. TSMC e în faza de testare în acest an cu chipseturi de gen, iar tot la început de 2018 vor începe şi ei producţia în masă.

Între timp chipurile de 14 nm ajung pe modele midrange şi purtabile, iar cele de 10 nm sunt perfecţionate. Un astfel de CPU este şi Snapdragon 835 de altfel, realizat de Samsung împreună cu Qualcomm.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×