Samsung Bada OS 2 anunțat oficial; vine cu multitasking, un nou SDK, suport HTML5

Autor:  | Publicat în:  Samsung 2.724 ori
<b>Samsung Bada OS 2 anunțat oficial; vine cu multitasking, un nou SDK, suport HTML5</b>După succesul înregistrat de platforma dezvoltată intern Bada OS, Samsung a anunțat varianta 2.0 a acestui software. Samsung Wave, primul telefon cu Bada OS la bord a vândut deja milioane de unități și a avut și succesori care s-au descurcat...

După succesul înregistrat de platforma dezvoltată intern Bada OS, Samsung a anunțat varianta 2.0 a acestui software.Samsung Wave, primul telefon cu Bada OS la bord a vândut deja milioane de unități și a avut și succesori care s-au descurcat destul de bine la capitolul vânzări. Să vedem acum ce ne rezervă și proaspat-anunțatul Bada OS 2.0.

Samsung estimează că totalul vânzărilor de telefoane Bada va atinge 5 milioane de unități până la finalul anului și un total de 10 milioane până la jumătatea lui 2011. Anunțul în legătură cu Bada 2.0 a venit în cadrul unui eveniment destinat dezvoltatorilor platformei din Coreea de Sud. Cu această ocazie am aflat că urmașul lui Bada folosește o nouă interfață, oferă suport NFC (Near Field Communication), HTML5, FlashLite 4 și un SDK pentru Mac/Linux.

Bada 2.0 este capabil de multitasking, suportă notificări push și plata prin intermediul operatorului de telefonie. Samsung intenționează să mai lanseze încă minim 5 telefoane cu Bada 1.1 sau 1.2 la bord până să facă trecerea la noul soft, la mijlocul anului viitor. Dacă avem un nou rival pentru Android sau nu, vom afla în următoarele luni sau la CES 2011.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×