Samsung e de acord să plătească peste jumătate de miliard de dolari către Apple pentru încălcarea brevetelor şi copierea designurilor; Dar vrea o parte din bani inapoi

872 ori
<b>Samsung e de acord să plătească peste jumătate de miliard de dolari către Apple pentru încălcarea brevetelor şi copierea designurilor; Dar vrea o parte din bani inapoi</b>Bătălia pe bază de brevete dintre Samsung şi Apple durează de ani buni şi dacă &icirc;n general se pare că Apple ar avea c&acirc;ştig de cauză &icirc;n tribunale, o compensaţie financiară clară s-a lăsat aşteptată. Asta p&acirc;nă joi...

Bătălia pe bază de brevete dintre Samsung şi Apple durează de ani buni şi dacă în general se pare că Apple ar avea câştig de cauză în tribunale, o compensaţie financiară clară s-a lăsat aşteptată. Asta până joi în această săptămână, când Samsung a fost de acord să plătească 548 de milioane de dolari celor de la Apple.

Suma vine drept compensaţie pentru încălcarea de proprietăţi intelectuale, dar este cu mult mai mică decât miliardul de dolari despăgubire pe care îl decretase verdictul iniţial. Apple sperase să obţină 2.75 miliarde de dolari atunci când au început bătăliile în sala de judecată. Povestea nu se termină aici, pentru că Samsung, deşi a fost de acord să plătească, solicita celor de la Apple dreptul de a primi o parte din bani înapoi la o eventuală invalidare a brevetelor sau la câștigul apelului.

Apple consideră că nu trebuie să dea înapoi nici măcar un dolar, indiferent cum va arăta rezultatul apelului sau viitorul brevetelor şi a refuzat să comenteze pe tema motivului. Acest duel legal se desfăşoară din 2011, cu armate de avocaţi şi sume gigantice implicate. Ambele companii s-au acuzat că ar copia tehnologii una de la alta şi încălcările de brevete au acoperit software, design şi hardware, ba chiar si ambalajele de iPhone.

Rămâne acum doar apelul la Curtea Supremă, după ultimele decizii ale tribunalelor din SUA. În iulie, o coaliţie de mari companii tech, precum Google, Facebook sau eBay au susţinut cauza Samsung şi au cerut o rejudecare. Având în vedere susţinerea din spatele Samsung, e posibil că verdictul să fie întors, dar se pare că banii vor rămâne tot la Apple.

2016 se anunţă un an interesant...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×