Google se pregăteşte să ne ia sânge! Compania înregistrează un brevet pentru recoltarea de sânge fără ac

774 ori
<b>Google se pregăteşte să ne ia sânge! Compania înregistrează un brevet pentru recoltarea de sânge fără ac</b>Google a &icirc;nregistrat recent un brevet pentru un sistem de recoltare de s&acirc;nge fără ac, care poate fi folosit &icirc;n tandem cu un terminal purtabil la &icirc;ncheietura sau poate acţiona ca un mic device ce extrage s&acirc;nge din...

Google a înregistrat recent un brevet pentru un sistem de recoltare de sânge fără ac, care poate fi folosit în tandem cu un terminal purtabil la încheietura sau poate acţiona ca un mic device ce extrage sânge din vârful unui deget.

Brevetul descrie un sistem de luare de sânge folosind gaz sub presiune într-un mic recipient cu micro particule, care găuresc pielea. Odată ce pielea eliberează sângele, el este extras în butoiaşul presurizat. Astfel se va putea realiza un test de glicemie spre exemplu, ajutând persoanele cu diabet. Alphabet are sub tutelă şi ramura Life Sciences, care lucrează deja la 2 device-uri pentru diabetici: un sistem de lentile de contact smart şi un senzor de mărimea unui leucoplast, conectat la cloud.

Google se pregăteşte să ne ia sânge! Compania înregistrează un brevet pentru recoltarea de sânge fără ac

Acestea vor monitoriza glicemia pacienţilor foarte uşor şi ar putea ajuta cei 29 de milioane de diabetici din SUA. Şi iarăşi o să încep să spun ceea ce spun eu mereu: pe când şi un purtabil pentru încheietura care măsoară tensiunea arterială? La urma urmei hipertensiunea e ucigaşul numărul 1 la nivel global, nu? Oare cât mai dureaza până ce Google ne va prescrie și medicamentele?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×