Samsung anunţă profit record pentru trimestrul 1 al acestui an; Divizia de memorie a fost la înălţime

1.377 ori
<b>Samsung anunţă profit record pentru trimestrul 1 al acestui an; Divizia de memorie a fost la înălţime</b>Sosesc astăzi și rezultele financiare ale celor de la Samsung pentru primul trimestru al acestui an, o perioadă în care sud-coreenii au obținut profituri record. Divizia de memorie este cea care s-a aflat la înălțime, dar nici celelalte departamente

Cunosc mulţi corporatişti care au fost "în focuri" în ultimele zile, chiar înainte de Paşte. De ce? Pentru că a fost finalul primului trimestru din 2018 şi ca atare multe companii şi-au încheiat contabilitatea pe trimestrele fiscale. Astfel, descoperim astăzi și cum a fost situația în tabăra sud-coreeniilor de la Samsung.

Samsung Electronics Co a raportat o creştere de 58% a profiturilor sale, depăşind orice proiecţie şi predicţie a analiştilor. Marele merit revine segmentului producător de memorii, care compensează lipsurile din zona display-urilor (Apple și-a scazut comenzile). Veniturille operaţionale au fost de 14.7 miliarde de dolari în primele 3 luni din an. În această perioadă a început de altfel să se vândă şi Samsung Galaxy S9 şi Galaxy S9+, care au avut totuşi doar jumătate de lună (de pe 16 martie încolo) pentru a avea impact asupra profiturilor, deci prea puţin timp.

Samsung a dat lovitura totuşi prin faptul că a devenit cel mai mare producător de chip-uri de pe glob, devansând Intel. Deocamdată nu avem şi detalii despre profitul sau vânzările fiecărei filiale a companiei, dar aceste date vor sosi pe 26 aprilie, când are loc o reuniune a investitorilor şi actionarilor Samsung. Business-ul semiconductor este cel mai bănos pentru Samsung, asta deşi preţul chip-urilor pentru memoriile flash de 128 GB MLC NAND a picat cu 10% în trimestrul trecut.

Pe de altă pare preţul DRAM-ului de 32 GB pentru servere a crescut cu 5.6%. Luna trecută Samsung a făcut nişte modificări organizaţionale, separând directorii de comitetul de conducere cu putere de vot. Ideea este de a oferi extra transparență publicului şi autorităţilor, pentru a evita scandaluri precum cele care i-au dus liderul în închisoare. În ce priveşte aspectul smartphone, care ne interesează pe noi, sunt şanse ca Samsung Galaxy A8 (2018) să fi vândut peste aşteptări în comparaţie cu Galaxy S9.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×