Poliţia chineză foloseşte acum ochelari cu recunoaştere facială pentru a supraveghea turiştii

1.354 ori
<b>Poliţia chineză foloseşte acum ochelari cu recunoaştere facială pentru a supraveghea turiştii</b>Noul An Chinezesc vine alături de numeroși turiști care decid să viziteze China fix în această perioadă și care contribuie la una dintre cele mai mari migrații anuale de pe Terra. În provinicia Zhengzhou din China s-a optat astfel pentru folosirea

Un nou episod din serialul orwellian Big Brother se desfăşoară în China în aceste zile. Poliţiştii au fost dotaţi cu ochelari inteligenţi, cu recunoaştere facială pentru a monitoriza turiştii care vizitează China cu ocazia Anului Nou Chinezesc. Forţele poliţieneşti din China conectează acei ochelari la un terminal mobil şi folosesc un soft care se conectează la baza oficială de date pentru a identifica persoanele. Deocamdată ochelarii inteligenţi sunt în faza de test la gările din mega oraşul Zhengzhou.

Ochelari inteligenti Politie China

Perioada de sărbători de început de an chinezesc e marcată de migraţii uriaşe de populaţie, cunoscută drept cea mai mare migraţie anuală umană de pe Terra. Ca atare pot apărea şi probleme precum infracţiuni, iar poliţia s-a dotat cu aceşti ochelari pentru a ţine situaţia mai uşor sub control. Până acum 7 suspecţi au fost prinşi datorită acestor purtabile, iar 26 de persoane care călătoreau sub identităţi false au fost descoperite de asemenea.

Ochelari inteligenti Politie China

China se transformă tot mai mult în stat poliţienesc, în ultimii ani având puse la punct tehnologii de urmărire avansate. Există tehnologii pe bază de AI care pot identifica orice individ şi să îl urmărească prin intermediul camerelor în orice oraş. Ţara va avea peste 600 de milioane de camere CCTV până în 2020, iar startup-urile tech din China le dotează cu funcţii tot mai avansate, precum recunoaşterea mişcărilor specifice umane sau posturii.

Ochelari inteligenti Politie China

Ochelarii inteligenţi de mai sus sunt produşi de către firma din Beijing numită LLVision Technology Co. Aceasta a colaborat cu autorităţile pentru a realiza purtabilele. Problema cu recunoaşterea facială la camerele CCTV e dată de feedu-l de calitate slabă şi de perioada scurtă în care se poate identifica persoana aflată în mişcare. Ochelarii în schimb duc la purtător toată scanarea, iar un sistem cu AI se ocupă de recunoaştere şi feedback.

Sunt conectaţi la o unitate mobilă, un terminal de 636 dolari. LLVision afirmă că gadget-ul e capabil să recunoască persoane dintr-o bază de date de 10.000 de suspecţi în doar 100 de milisecunde. Design-ul mă duce cu gândul la o versiune lite de Google Glass. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×