Samsung Galaxy A9 (2018) debutează în România; Iată primele impresii despre telefonul cu 4 camere + hands on (Video)

5.859 ori
<b>Samsung Galaxy A9 (2018) debutează în România; Iată primele impresii despre telefonul cu 4 camere + hands on (Video)</b>Astăzi pe data de 5 noiembrie am fost invitat la un eveniment special marca Samsung România, conferință ce a marcat lansarea comercială pe plan local a smartphone-ului Samsung Galaxy A9 (2018). Acesta este primul telefon din lume cu 4 camere

Samsung Galaxy A9 (2018) a debutat astăzi în cadrul unui eveniment oficial organizat în România, aducând primul telefon cu 4 camere în ţara noastră. Am avut ocazia să vedem telefonul la treabă la Cafe Verona, o locaţie pitorească din Bucureşti, care combină fine dining-ul cu experienţa unei librării posh. Terminalul costă între 400 şi 600 de euro, vine cu 4 camere în spate, dotări high midrange şi o cameră selfie generoasă. Avem un hands on mai jos şi primele impresii.

Samsung Galaxy A9 (2018)

Acesta este clar un phablet, datorită diagonalei de 6.3 inch. Propune un panou Super AMOLED cu rezoluţie de 2220 x 1080 pixeli. Pare să fie foarte luminos, fie şi numai după faptul că a trebuit să îl dau la doar 30% luminozitate pentru a îl filma. La interiorul acestui telefon se află 6 sau 8 GB RAM, 128 GB stocare şi slot microSD, plus procesorul Snapdragon 660, pe care îl ştim de la Nokia 7 Plus şi de la Xiaomi Mi A2.

Samsung Galaxy A9 (2018)

Avem şi o baterie de 3800 mAh, care sună OK având în vedere diagonala (3000 mAh nu era de acceptat la acest nivel). Găsim şi un cititor de amprente în spate, iar telefonul este fabricat din sticlă şi metal, cu 3 nuanţe ce atrag privirea: roz, albastru şi negru. Rozul este ceva mai pal, iar albastrul virează înspre verzui. Pentru selfie avem o cameră de 24 de megapixeli, care are câteva moduri speciale de captare a luminii (ca și cum ar pica lateral, frontal, din spate), folosind ecranul pe post de blitz.

Samsung Galaxy A9 (2018)

Evident avem şi Bokeh şi m-a surprins să aflu că acest device ştie să filmeze în Super Slow Motion. Cred că este primul telefon midrange ce oferă aşa ceva. Am păstrat la urmă selling point-ul şi anume camera cvadruplă din spate. Samsung a decis să includă toate camerele posibile ale momentului în spatele acestui device, încât să faci şi captură ultra wide în vacanţe, să ai şi zoom optic 2X ca paparazzo şi mulţi megapixeli, dar şi Bokeh.

Iată cum arată mecanismul optic:

  1. Camera principală de 24 MP, F/1.7
  2. Camera Telephoto de 10 MP, F/2.4, zoom optic 2X
  3. Camera Ultra Wide de 8 MP, F/2.4, 120 de grade
  4. Camera câmp profunzime de 5 MP, F2/2, Live Focus

Această cameră include şi bliţ LED, iar pentru a ne exemplifica funcţiile camerei a urcat pe scena de la evenimentul local Cristian Vasile, un reputat fotograf. Am avut şi o simulare de panoramă de deasupra Brașovului pentru capturi ultra wide angle sub forma unui panou la eveniment, dar şi domnişoare care pozau pentru captură Live Focus/Bokeh. Apropo mi se pare că această captură Bokeh prinde cam mult zgomot faţă de alte camere cu această abilitate.

Samsung Galaxy A9 (2018)

Din ce am înţeles acest model se vrea ca alternativă la Galaxy S9, când vine vorba de calitatea capturii şi un placeholder în zona midrange care să ne menţină interesul până vine varianta Galaxy A derivată din Galaxy S10 la anul. 

Aşteptăm să testăm cele 4 camere de îndată ce device-ul va fi disponibil pentru recenzie. Mi se pare un telefon destul de masiv, dar arătos datorită nuanţelor sale. Probabil cea mai mare realizare a sa este faptul că ştie filmare Super Slow Motion şi a integrat 4 camere fără o protuberanță excesivă a camerei.

Prezentare video Samsung Galaxy A9 (2018)

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×