Samsung Galaxy Note 10+ Unboxing și impresii după o zi de utilizare: mare, accesorizat şi doldora de funcţii video noi (Video)

2.440 ori
<b>Samsung Galaxy Note 10+ Unboxing și impresii după o zi de utilizare: mare, accesorizat şi doldora de funcţii video noi (Video)</b>Samsung Galaxy Note 10 Plus a fost anunţat pe 7 august la New York şi pusesem deja mâna pe el cu câteva zile înainte. Este flagship-ul de toamnă al celor de la Samsung, care mută polul de cumpărare din buzunarul antreprenorilor şi oamenilor de afaceri..

Samsung Galaxy Note 10+ a fost anunţat pe 7 august la New York şi pusesem deja mâna pe el cu câteva zile înainte. Este flagship-ul de toamnă al celor de la Samsung, care mută polul de cumpărare din buzunarul antreprenorilor şi oamenilor de afaceri în cel al creatorilor de conţinut. Telefonul ajunge în magazine şi la poarta celor care l-au comandat pe 23 august, iar noi l-am scos din cutie între timp. Îl găsiţi la Orange România la 1.099 de euro la liber sau 825 de euro cu abonament Orange ME 30.

Apropo îl puteţi lua şi cu rate de 44 de euro pe lună, inclusiv din Orange Money. Testăm acest telefon în cadrul programului Orange Smartphone Tester şi vă garantez că vă aşteaptă multe materiale interesante. Ce e în cutie şi ce alte impresii ne-am format aflaţi mai jos.

În cutia lui Note 10 Plus se află fix aceleaşi accesorii că la Galaxy S10, plus un cleşte special de scos vârfurile de stylus şi vârfuri de rezervă.

Iată conţinutul complet al cutiei:

  • cablu USB-C la USB-C
  • încărcător cu conector USB-C
  • cheiţa SIM
  • căşti tunate de AKG + dopuri căşti
  • manual, garanţie
  • adaptor de la USB-C la USB-A
  • adaptor de la USB-C la microUSB
  • cleşte stylus şi vârfuri de rezervă

Dacă la primul hands-on m-am jucat cu varianta Aura Glow, acum avem varianta neagră în teste, cea Aura Black, care vine cu 256 GB stocare. Telefonul se mai găseşte şi pe Aura Blue şi Aura White. Îmi va lua ceva timp să mă obişnuiesc cu butonul Power mutat din dreapta în stânga şi cu faptul că pentru a opri telefonul ai nevoie să apeşi o combinaţie de Power + Volum jos. Am descoperit şi că ai un shortcut în Quick Settings pentru Power Off.

Am spus-o şi o să o mai spun: pentru ce diagonală mare are (6.8 inch), telefonul e chiar compact şi comod. Acum câţiva ani 6.8 inch era aproape o tabletă şi acum poate fi mânuit uşor cu o mână. Aici e progresul de fapt. S-au tăiat la sânge muchiile, lateral foarte mult, iar bărbia până la minim, doar cât să fie ceva acolo jos. Camera selfie e decupată în ecran şi mă intrigă faptul că avem doar una şi nu două ca la Galaxy S10+. Ce e drept rezultatele sunt cam la fel bune şi cu o singură cameră.

Am fost puţin pe afară, în soare de 35 de grade şi trebuie să vă spun că ecranul se descurcă excelent, la capitolul contrast. Mă mulţumesc şi culorile şi luminozitatea. Atenţie când îl cumpăraţi să aveţi şi ceva conexiune Internet, pentru că Bixby şi AR Doodle îşi vor face update instant. Mă intrigă faptul că AR Doodle a vrut acces la funcţia Telephone, din permisiuni... doar Samsung ştie de ce.

Nu va mai plictisesc cu specs, le găsiţi în articolul dedicat. Pachetul de camere din spate e în mare similar cu ce am văzut la Samsung Galaxy S10 5G. Mi se pare că doar acel ToF 3D e mai răsărit, dar trebuie investigat. Două lucruri au dispărut aici faţă de predecesori: jack-ul audio şi senzorul pentru puls. Un prieten se laudă că i-a salvat viaţa senzorul de puls de pe Galaxy S8 Plus, dar Samsung vrea să vândă mai multe ceasuri cu astfel de senzor şi oricum puţină lume îl folosea la mod real pe telefon, deci îi înţelegem.

Am testat şi cititorul de amprente pe Note 10 Plus şi upgrade-ul e foarte clar. E net mai rapid acest senzor ultrasonic decât cel de pe S10+ şi se poate bate cu cel de pe Huawei P30 Pro. Dacă nu era suficient, tocmai a primit un update software care îl face şi mai rapid. Cât despre camere, ele aduc funcţie de scanare 3D a obiectelor, cu posibilitatea de a crea GIF-uri, dar şi Bokeh Video.

L-am încercat azi şi mi se pare că estomparea din jurul meu e ceva mai fantomatic. Lucrurile arată bine dacă ai o fată de persoană mereu în cadru. Din spate sau lateral lucrurile sunt ceva mai relative. M-am distrat cu AR Doodle, desenând tot felul de trăsnăi în aer şi făcând slalom printre ele pe video. Am descoperit şi o peniţă care generează un soi de "jeleu" multicolor sau transparent, cu care se lucrează foarte fain pe video, modificând realitate din jur.

Am remarcat şi că zoom-ul e fantastic şi detaliile arată bine şi la 10X, dar şi că stabilizarea e mulţumitoare la filmare. Cu stylus-ul tot nu mă pot obişnuit când vine vorba de funcţii de telecomandă, iar aici simt că mai e nevoie de lucru. Sunt tentat să cred că ar trebui să stau ceva mai departe de telefon pentru a putea face acele gesturi de rotire pentru zoom şi dreapta/stânga pentru comutare între opţiuni de cameră sau obiective.

Spuneam ceva în titlu de video. Între Adobe Rush şi un editor video din Galerie doldora de opţiuni, dacă eşti vlogger telefonul acesta e aur pentru tine. Poţi uni două clipuri, să pui tranziţii între ele, coloana sonoră, să desenezi peste ele, să adaugi text, stickere, filtre, să schimbi viteza la video şi multe altele. Apoi intră în scenă şi Adobe Premiere Rush, cu ale sale opţiuni. Practic nu mai ai nevoie să cari cu tine laptopul la UNTOLD pentru editare video.

Cam aceste ar ar fi concluziile mele după o zi de utilizare şi după unboxing: avem aici o unealtă de creaţie şi editare video foarte puternică, dar nu sunt neglijate nici funcţiile business de pe Note 8 şi 9, care au fost păstrate, la nivel de stylus. Revenim cu review!

Iată-l pe în final pe Galaxy Note 10+ scos din cutie la Mobilissimo

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×