Samsung Galaxy S - cel mai iubit dintre smartphone-uri?

4.184 ori
<b>Samsung Galaxy S - cel mai iubit dintre smartphone-uri?</b>Dupa cum probabil stiti deja, am avut ocazia sa analizam popularul smartphone Samsung Galaxy S in recenzia pe care v-am prezentat-o aici, dar nu suntem singurii care s-au jucat cu acest super smartphone. In urmatoarele randuri vom vedea ce au avut de zis...

Dupa cum probabil stiti deja, am avut ocazia sa analizam popularul smartphone Samsung Galaxy S in recenzia pe care v-am prezentat-o aici, dar nu suntem singurii care s-au jucat cu acest super smartphone. In urmatoarele randuri vom vedea ce au avut de zis si cativa din prietenii nostri autohtoni, specializati pe domeniul IT/telecom in legatura cu acest handset.

Ionut Balan, de la Chip considera ca Galaxy S (aka Samsung i9000) este un soi de iPhone cu Android si spune despre acest produs urmatoarele lucruri:

"Nu mi-a plăcut la început Galaxy S din cauza asemănării prea evidente cu un iPhone. Cine vrea iPhone, își va lua iPhone, e clar. Galaxy S NU e iPhone. Nici de departe. E un smartphone rapid (atunci când nu se blochează), subțire și care are destulă memorie la dispoziție. Rulează un Android 2.1 cu promisiunea că în toamnă va primi Android 2.2 (FroYo). Sunt convins că va apărea mai repede un ROM custom pe care eu unul m-aș grăbi să îl pun."

Dan Dragomir considera acest terminal un "smartphone excelent" si se declara curios de felul in care va functiona el cu Android 2.2. Iata cum descrie pe blogul sau ecranul telefonului:

"Ca și la televizoare, la început nu vedeam necesar un ecran foarte mare, apreciind că este un pic incomod. De fapt, nu este așa. Ecranul mare este un avantaj și pentru televizor și pentru proiector și pentru telefonul mobil. Două chestii esențiale – clipurile video și site-urile de Internet le vezi la o calitate foarte bună. Plus pozele, ba chiar contează și la documente. Galaxy S I9000 are un ecran cu diagonala de 4 inchi (10,16 cm) și rezoluție de netbook, 800×480 de pixeli. Tehnologia Super AMOLED aduce culori mai bune, luminozitate și salvează viața bateriei."

De pe blogul lui Radu Dumitru aflam ca acest handset este considerat egalul unui HTC Desire, din urmatoarele motive:

"Nu e mai bun ca Desire-ul, nu e nici mai rău. Este o alternativă ce stă pe aceeași treaptă a clasamentului. Vrei interfață Sense sau avantajul tastaturii Swype? Ce dimensiune maximă accepți la ecran? Vrei stabilitatea software-ului sau filmare 720p? Ai nevoie de interfață în română sau nu? Vrei wireless N sau browser cu flash? în funcție de răspunsul la astfel de întrebări, te orientezi pe un model sau altul."

Si inca o data despre calitatea lui Galaxy S se vorbeste pe blogul lui Emil Dragota, astfel:

"Galaxy S este întradevăr un smartphone și tinde spre perfecțiune. Ce pentru unele persoane poate părea deplasat (ecranul ca dimensiune) pentru altele devine o proprietate demnă de luat în seamă. Software-ul primește update-uri constant și Android 2.2 aduce multe plusuri pentru Samsung Galaxy S (rezolvă problema de GPS, suport pentru Adobe Flash Player). Pentru un blogger recomandă o eventuală viitoare versiune cu tastatură qwerty pentru că este nevoie de precizie. O fi swype drăguț pentru că este predictiv dar uneori o tastatură fizică este de dorit."

Noi am fost cuceriti din start de catre ecranul si designul acestui terminal:

"Galaxy S adopta un design tip monobloc si este fabricat din materiale rezistente, de calitate, ramanand totusi un terminal subtire, cu grosime de doar 9.9 mm. Am fost impresionati de ecranul capacitiv Super AMOLED al handsetului, cu suport multitouch si pinch to zoom, atat la capitolul playback video, cat si browsing web si gaming."

Concluzia? In prima faza toti reviewerii tind sa fie cuceriti de acest handset, dar apoi perfectiunea se transforma in "inca un terminal de calitate... si atat". Apreciem display-ul de mari dimensiuni, cantitatea de memorie, procesorul rapid, dar ducem dorul lui Android 2.2 (deocamdata), al unor widgeturi mai bune, al unei tastaturi fizice QWERTY, iar unii isi doresc ca acest model sa semene mai putin cu iPhone. Daca Galaxy S va ramane un ultim mohican, ar fi pacat de potentialul sau irosit. Un Galaxy S 2, eventual cu tastatura QWERTY si Android 3.0 ar distruge cu siguranta competitia, vanzand milioane de unitati.

Pentru alte pareri pertinente despre smartphone-uri nu ezitati sa-i urmariti pe Twitter pe cei citati mai sus: @balanionut @DanDragomir @nwradu @EmilDragota si evident
@mobilissimo

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×