Samsung Galaxy S III folosește un display Pentile AMOLED datorită duratei de viață crescute

1.362 ori
<b>Samsung Galaxy S III folosește un display Pentile AMOLED datorită duratei de viață crescute</b>Odată cu anunțul oficial al lui Samsung Galaxy S III de săptămâna trecută au apărut și primele dezamăgiri, una dintre ele fiind ecranul AMOLED Pentile de pe noul smartphone. E cunoscut faptul că astfel de ecrane, cu o aranjare subpixel care...

Odată cu anunțul oficial al lui Samsung Galaxy S III de săptămâna trecută au apărut și primele dezamăgiri, una dintre ele fiind ecranul AMOLED Pentile de pe noul smartphone. E cunoscut faptul că astfel de ecrane, cu o aranjare subpixel care folosește un subpixel albastru și unul rosu pentru fiecare 2 verzi poate da probleme de calitate a imaginii și funcționare în bătaia soarelui.

Ei bine, Samsung își apără decizia, afirmând că a ales Pentile AMOLED pentru că astfel ecranul are o durată de viață mai lungă. Având în vedere că majoritatea utilizatorilor au în posesie un terminal în jur de 2 ani, nu cred că acest argument este chiar cel mai reușit. Mulți poate ar fi preferat calitate în loc de longevitate și un layout RGB în loc de cel PenTile. Ca de obicei AMOLED vine și cu câteva avantaje, cum ar fi contrastul foarte bun, culori saturate și vii și unghiuri de vizualizare foarte bune.

în ciuda acestor avantaje, există și utilizatori care remarcă faptul că ecranele AMOLED nu afișează în mod corect culorile. Ce-i drept Samsung afirmă cu tărie că display-urile AMOLED sunt cele mai bune, dar aici trebuie menționat și faptul că astfel de ecrane au tendința de a se deteriora odată cu trecerea timpului. Spre exemplu la Nexus One după luni de folosire au existat numeroși posesori care se plângeau de această deteriorare. Astfel, HTC a trecut la ecrane Super LCD în loc de AMOLED, invocând nu deteriorarea ci lipsa de stoc pentru ecrane AMOLED.

și acum vă las pe voi să decideți! Vă deranjează faptul că Samsung a ales un ecran AMOLED PenTile pentru noul Galaxy S?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×