Samsung Galaxy S10+ testat de DxOMark: primeşte 109 puncte, egal cu Huawei Mate 20 Pro, dar cel mai bun la selfie

1.356 ori
<b>Samsung Galaxy S10+ testat de DxOMark: primeşte 109 puncte, egal cu Huawei Mate 20 Pro, dar cel mai bun la selfie</b>Samsung Galaxy S10+ a ajuns la cei de la DxOMark pentru teste chiar înainte de prezentarea oficială şi acum aflăm în sfârşit cum stă la capitolul cameră. Francezii l-au trecut prin testele obişnuite, care i-au condus la un scor total de 109 puncte..

Samsung Galaxy S10+ a ajuns la cei de la DxOMark (link 1, link 2) pentru teste chiar înainte de prezentarea oficială şi acum aflăm în sfârşit cum stă la capitolul cameră. Francezii l-au trecut prin testele obişnuite, care i-au condus la un scor total de 109 puncte, deci la egalitate cu Huawei Mate 20 Pro şi P20 Pro. Totuşi e un capitol la care Samsung ar domina autoritar prin acest flagship: captura selfie. Acolo obţine 96 de puncte şi se afla pe locul întâi.

Samsung Galaxy S10+ devenea oficial pe 20 februarie, drept versiunea cu ecran mai mare şi camera duala selfie a lui S10. Telefonul are 3 camere în spate şi două camere în faţă, pentru un total de 5 senzori performanţi. Iată cum arată setup-ul din spate:

  • Camera principală: 12 MP, diafragma cu deschidere variabila între F/1.5 şi F/2.4, autofocalizare Dual Pixel, stabilizare optică, pixeli de 1.4 microni
  • Camera Ultra wide: 16 MP, pixeli de 1 micron, deschidere F/2.4
  • Camera Telephoto: 12 MP, pixeli de 1 micron, deschidere F/2.4, PDAF, stabilizare optică

Camera selfie este una duală, cu senzor de 10 MP, cu obiectiv cu deschidere F/1.9 şi o cameră secundară de 8 MP pentru Bokeh şi măsurarea adâncimii. Imaginile rezultate primesc crop la 6.5 megapixeli, pentru a crea un câmp de vizualizare egal cu 32 mm pe un senzor full frame. 

După mii de fotografii şi multe ore de capturi video, cei de la DxOMark au ajuns la concluzia că expunerea este foarte bine calibrată şi Galaxy S10+ are un dynamic range perfect.

Mostra foto Samsung Galaxy S10+

Gama de colorit şi tonalităţi este mult mai largă decât cea a rivalilor. Avem şi detalii excelente chiar şi în zonele mai umbrite ale cadrelor, se pare. Doar în condiţii low light culorile devin puţin mai spălăcite. Şi balansul de alb a fost mereu în grafic. Reducerea de zgomot se face eficient în toate condiţiile de iluminare, dar se observă pierderea detaliilor fine în condiţii indoor şi low light.

Huawei Mate 20 Pro ar reuşi să păstreze mai bine aceste detalii. DxoMark mai scrie şi că simularea de Bokeh este una dintre cele mai bune de pe piaţă. Izolarea subiectului din prim plan se face foarte reuşit şi gradientul de blur e perfect credibil. 

Singurul neajuns e că realizarea capturii Portrait se face prin obiectivul de 26 mm, ceea ce poate distorsiona puţin perspectiva subiectului. Era indicată utilizarea obiectivului tele.

A fost făcut şi un test de zoom, cu rezultate mulţumitoare la 2X şi la nivel mai ridicat, dar la 3X Huawei-urile stau mai bine. Telefonul obţine un scor de 114 puncte la foto, pierzând puncte doar la zoom şi Bokeh, unde are sub 70. La Bokeh, chiar dacă a fost lăudat, apar ceva artefacte de izolare a subiectului.

La video obţine 97 de puncte, cu balans de alb excelent în majoritatea cazurilor, autofocalizare rapidă şi precisă şi stabilizare eficienta. Că neajunsuri avem sub saturarea culorilor în low light, pierdere de claritate atunci când facem tracking al un subiect şi ceva modificări de expunere în lumina prea puternică.

La selfie, acolo unde ultimele modele Galaxy S si Galaxy Note nu ne-au impresionat la Mobilissimo.ro, se pare că Galaxy S10+ s-a pus la punct serios de tot. Samsung Galaxy S10+ este oficial cel mai bun selfie phone, conform DxoMark. E net peste detecţia adâncimii de pe Note 9, detaliile au crescut impresionant, iar zgomotul a scăzut.

Tonalitatea pielii este naturală şi plăcută, culorile sunt excelente şi doar în low light apar neplăceri. Separarea feței de fundal este perfectă, iar autofocalizarea nu are rival, că acurateţe şi constantă. Că neajuns adâncimea câmpului vizual este destul de îngustă, deci detaliile din fundal sunt nefocalizate, iar portretele în grup ies mai "moi".

Filmarea selfie se descurcă bine la expunere fetei, culoare, controlul de zgomot şi detalii, dar şi stabilizare. Scenele statice pot provoca ceva artefacte totuşi. Concluzia? Chiar dacă Galaxy S10+ are cea mai bună cameră selfie de pe piaţă, cea principală e sub Huawei Mate 20 Pro la Bokeh şi Zoom. În rest se poate bate cu ORICE telefon de pe piaţă, sau chiar să îl depăşească. Aşteptam acum şi noi telefonul la test…

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×