Samsung Galaxy S10 5G primeşte o notă surpriză de la DxOMark: egalul lui Huawei P30 Pro şi peste la selfie

2.295 ori
<b>Samsung Galaxy S10 5G primeşte o notă surpriză de la DxOMark: egalul lui Huawei P30 Pro şi peste la selfie</b>Exact când credeam că DxOMark nu ne mai poate surprinde, iată că apare nota lui Samsung Galaxy S10 5G. Telefonul a început să fie vândut în ultimele zile în câteva ţări de pe glob, iar francezii l-au testat la capitolul foto

Exact când credeam că DxOMark nu ne mai poate surprinde, iată că apare nota lui Samsung Galaxy S10 5G. Telefonul a început să fie vândut în ultimele zile în câteva ţări de pe glob, iar francezii l-au testat la capitolul foto. Surpriza e că acest device primeşte 112 puncte de la DxOMark, adică fix cât Huawei P30 Pro. Mai mult decât atât, are şi nota 97 la selfie, clar peste cele 89 de puncte ale lui P30 Pro.

Samsung Galaxy S10 5G are aceleaşi 3 camere principale ca Galaxy S10+: 12 MP principală, 12 MP telephoto şi 16 MP ultra wide, dar plusează cu o cameră Time of Flight 3D. În față avem tot două camere selfie şi pe Galaxy S10+ şi pe Galaxy S10 5G. Mi se pare interesant că anumite site-uri listează Galaxy S10+ cu o cameră frontală de 10 + 8 MP, iar S10 5G apare cu o cameră de 10 MP + TOF.

Samsung Galaxy S10 5g

Probabil vă întrebaţi cum a reuşit Samsung Galaxy S10 5G să ajungă la acest scor aşa mare, chiar şi fără zoom-ul optic impresionant de pe Huawei P30 Pro. Ei bine a obţinut mai multe puncte la video, recuperând ecartul. Aşa cum aţi văzut şi la recenzia noastră video pentru Huawei P30 Pro, el nu e chiar perfect la filmare, ba chiar e slab la captura video low light. Samsung a obţinut rezultate impresionante la testul foto de expunere şi contrast şi are un dynamic range perfect.

Samsung Galaxy S10 5g

Se descurcă foarte bine în scenele cu contrast crescut şi este superior lui Huawei P30 Pro la culori. DxO a realizat chiar o comparaţie cu Huawei P30 Pro, iar S10 5G obţine culori mai bine calibrate şi mai neutre, în vreme ce P30 Pro la acea captură cu castelul are o uşoară nuanţă cyan pentru cer şi ceva verde la clădire, iar florile sunt mai puţin vii. Autofocalizarea telefonului Samsung este aproape perfectă, cu 99 de puncte, indiferent de condiţiile de iluminare.

Samsung Galaxy S10 5g

Cumva la zoom Galaxy S10 5G e mai bun decât Galaxy S10+, în special prin prisma scăderii de erori de focalizare. E totuşi departe de Huawei P30 Pro. La captura Bokeh avem doar 70 de puncte, dar stăm mai bine decât Galaxy S10+, pentru că telefonul foloseşte obiectivul tele pentru captura Portrait şi nu cel principal că S10+.

La captura video are un scor uriaş, de 100 de puncte, fiind prima oară când un telefon ajunge la acest scor. Găsiţi aici analiza completă a telefonului şi aici aveţi analiza selfie. Având în vedere scăpările recente, Galaxy Note 10 se anunţă a fi o bestie, având cam 90% din camera lui S10 5G din ce am înţeles. Un aspect inedit de menţionat pentru Galaxy S10 5G e că are filmarea 4K drept opţiune default şi nu Full HD.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×