Samsung înregistrează o scădere serioasa a cotei de piaţă în trimestrul 3; Huawei are o creştere record, de 70% in zona EMEA

1.335 ori
<b>Samsung înregistrează o scădere serioasa a cotei de piaţă în trimestrul 3; Huawei are o creştere record, de 70% in zona EMEA</b>În vreme ce Huawei are parte de o creștere record de 70% în zona EMEA în acest trimestru 3, iată că Samsung nu o duce prea bine. Compania sud-coreeană întregistrează o scădere serioasă a cotei de piață în această perioadă de 3 luni când de al un

Azi au apărut cotele de piaţă şi cifrele de livrări pentru marii producatori de smartphone-uri, înregistrate în trimestrul 3 al acestui an. După cum ne aşteptam, Samsung a înregistrat o scădere considerabilă de cotă, din cauza lui Note 7, în vreme ce Huawei a avut o creştere record.

Cota piata samsung

Samsung rămâne totuşi pe primul loc, cu 71.7 milioane de unităţi livrate, având o cotă de 19.2% la nivel global. Anul trecut cota era de 23.6% şi livrările erau de 83.5 milioane de unități, deci picajul este de 12 de milioane de modele. Pe locul 2 s-a aflat Apple în trimestrul 3, cu 43 de milioane de unităţi şi o cotă de 11.5%.

Huawei se află pe locul 3, cu 32 milioane de unităţi şi o cotă de piaţă de 8.7%, în creştere faţă de trimestrul 3 al anului trecut (7.7% şi 27 milioane de unităţi). Probabil vă întrebaţi unde e acea creştere de 70%. Să vă explic: Huawei a avut o creştere spectaculoasă în zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), unde a avut un salt de 70%, livrând peste 10 milioane de unităţi pentru prima oară într-un singur trimestru.

În aceeaşi zonă Huawei a livrat peste 26 de milioane de smartphone-uri în acest an, depăşind deja totalul pe 2015. Cât despre Samsung, picajul sau e uşor de atribuit lui Galaxy Note 7 şi nu putem decât să ne întrebăm cum ar fi arătat cifrele dacă phabletul s-ar fi vândut bine şi nu ar fi avut problemele cu bateria explozivă. Paguba nu e iremediabilă şi nu credem că Samsung va pierde locul întâi în zona smartphone în urmatoarele 6 luni, mai ales că finalul de an va aduce şi noile modele Galaxy A 2017, care vor mai recupera puţin.

De remarcat şi evoluţia celor de la Oppo, care se află imediat după Huawei, cu o cotă cu doar 2% mai mică şi cu 8 milioane de unităţi mai puţin. E interesant că dacă am cupla toate vânzările companiei BBK, ce include Vivo, Oppo, OnePlus sub aripa sa, rezultatul ar depăşi chiar şi Apple şi ar sări direct pe locul doi, în spatele Samsung.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×