Samsung isi prezinta rezultatele financiare pe trimestrul 2 2010: cresterea economica incetineste

Autor:  | Publicat în:  Financiare 977 ori
<b>Samsung isi prezinta rezultatele financiare pe trimestrul 2 2010: cresterea economica incetineste</b>Dupa modelul majoritatii companiilor de top din domeniu, Samsung a anuntat recent rezultatele sale financiare pe trimestrul 2 al acestui an. Desi compania sta foarte bine la acest capitol, se poate observa ca a existat o incetinire a cresterii sale...

Dupa modelul majoritatii companiilor de top din domeniu, Samsung a anuntat recent rezultatele sale financiare pe trimestrul 2 al acestui an. Desi compania sta foarte bine la acest capitol, se poate observa ca a existat o incetinire a cresterii sale economice.

Compania asiatica a vandut 63.8 milioane de handseturi, cu 22% mai mult decat in trimestrul 3 al anului trecut, dar o scadere cu aproape 1% fata de primul trimestru al acestui an. De asemenea, aflam ca Samsung a obtinut un profit de 6.81 miliarde de dolari in acelasi trimestru, cu 5% mai putin decat in 2009.

In ce priveste profitul operational, acesta a atins 533 milioane de dolari, cu 3.6% mai putin decat anul trecut. Cresterea economica a producatorului de terminale mobile a incetinit pe fondul scaderii pretului mediu al telefoanelor mobile si al crizei financiare din Europa. Predictiile sunt totusi foarte optimiste pentru Samsung, care se asteapta la vanzari de smartphone-uri cu 20% mai mari pentru restul anului si cu 10% mai mari pentru telefoane de nivel mediu sau low end.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×