Samsung pregătește un procesor cu arhitectură bazată 8-core, debut În februarie 2013

1.115 ori
<b>Samsung pregătește un procesor cu arhitectură bazată 8-core, debut În februarie 2013</b>Samsung trage tare spre a ține pasul cu Qualcomm și al său S4 Pro quad-core + Adreno 320 GPU, cel mai performant procesor al momentului. în 2013 la MWC Barcelona ar fi pregătit să debuteze un CPU + GPU nou nouț cu 8 nuclee peste Exynos 4 quad-core...

Samsung trage tare spre a ține pasul cu Qualcomm și al său S4 Pro quad-core + Adreno 320 GPU, cel mai performant procesor al momentului. în 2013 la MWC Barcelona ar fi pregătit să debuteze un CPU + GPU nou nouț cu 8 nuclee peste Exynos 4 quad-core și Exynos 5 dual-core.

Noul CPU Samsung ar fi format din 2 procesoare quad-core: primul quad-core tactat la 1.8 GHz ARM Cortex-A15 și al doilea la 1.2 GHz ARM Cortex-A7. Se bănuiește că tehnologia adoptată ar fi pe 28nm.

Importantă nu cred că este doar puterea brută de procesare ci în cazul unui smartphone sau tabletă aș pune mare preț și pe autonomie. Cele două procesoare quad-core din CPU-ul Samsung ar trebui să impresioneze și la consumul de energie, să treacă de bariera unei zile. Va fi greu, dacă nu de-a dreptul imposibil la ora actuală.

Plus că multe aplicații din Google Play nu sunt optimizate pentru multi-core sau pentru ce poate oferi un CPU 8-core. Se avansează prea repede la nivel de hardware și software-ul a rămas serios în urmă.

Sunteți pregătiți să treceți pe un smartphone cu arhitectură 8-core?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×