Samsung estimează că pliabilele și telefoanele 5G îi vor creşte profitul în 2019 după un T4 2018 modest

702 ori
<b>Samsung estimează că pliabilele și telefoanele 5G îi vor creşte profitul în 2019 după un T4 2018 modest</b>Samsung şi-a publicat astăzi rezultatele financiare trimestriale, acoperind T4 2018, ele fiind pe măsura aşteptărilor, dar totuşi mai mici decât anul anterior. Pentru a compensa, sud-coreenii au nevoie de hituri în 2019 şi prezice

Samsung şi-a publicat astăzi rezultatele financiare trimestriale, acoperind T4 2018, ele fiind pe măsura aşteptărilor, dar totuşi mai mici decât anul anterior. Pentru a compensa, sud-coreenii au nevoie de hituri în 2019 şi prezice că pliabilele şi telefoanele 5G o vor readuce la gloria de altă dată.

Aflaţi că profitul operaţional al firmei sud coreene este cu 29% mai mic faţă de anul anterior. Vina o poartă scăderea cererii pentru memorii, panouri de display şi terminale mobile. Compania a avertizat deja investitorii că vor mai avea loc scăderi şi în prima parte din 2019. Samsung va lansa totuşi produse inovatoare care să o readucă pe linia de plutire.

Divizia Samsung Mobile Communicationsşi IT a avut venituri de 20.9 miliarde de dolari în trimestrul 4 din 2018, cu profit operaţional de doar 1.3 miliarde de dolari. Scăderea se constată nu doar faţă de T4 2017, ci şi faţă de T3 2018 chiar. E bizar să auzim asta, mai ales că perioada sărbătorilor se lăsă de obicei cu plusuri pentru marile companii.

Primul trimestru din 2019 vine tot cu predicţii de scădere, iar un salt va fi în T2, când se va resimţi sosirea lui Samsung Galaxy S10. Noua serie Galaxy M ar trebui să contribuie la eforturile de revenire pe piaţa midrange. Samsung mai vrea să îşi asigure şi conţinuturi optimizate, să se extindă pe noi pieţe şi să extindă Bixby spre tot mai multe produse hardware.

Evident profiturile mari din memorii şi zona Semiconductor rămân bătute în cuie, ca şi cele din zona Samsung Display.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×