Samsung rămâne cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global şi în trimestrul 2

1.363 ori
<b>Samsung rămâne cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global şi în trimestrul 2</b>Un studiu publicat de Counterpoint Research arată că Samsung a rămas lider global &icirc;n zona livrărilor de telefoane mobile şi de smartphone-uri &icirc;n trimestrul 2. Pe partea de smartphone-uri, Samsung a avut o cotă de 21%, &icirc;n intervalul...

Un studiu publicat de Counterpoint Research arată că Samsung a rămas lider global în zona livrărilor de telefoane mobile şi de smartphone-uri în trimestrul 2. Pe partea de smartphone-uri, Samsung a avut o cotă de 21%, în intervalul aprilie-iulie. Pe locul 2 s-a aflat Apple, cu 14%.

Huawei s-a clasat pe locul 3, cu o cotă de 9%. Xiaomi a ajuns la 5%, iar ZTE încheie top 5 cu 5%. Dacă includem în aceste cifre şi modele de tip feature phone, atunci Samsung e lider global, cu o cotă de 19% din livrările trimestrului 2. Apple ocupa locul 2 în aceste condiţii, cu 10%, iar Huawei e pe locul 3, cu 7%. Nokia are rezervat locul 4 aici, cu 6%, iar LG, TCL (Alcatel), ZTE şi Xiaomi sunt la egalitate, cu 4%.

Statistici

Samsung rămâne lider nu doar global, ci şi pe majoritatea continentelor. Totuşi, în America de Nord Apple domina, cu o cotă de 31%, iar Samsung e pe locul 2, cu 24%, în vreme ce LG are o cotă de 15%. ZTE e pe locul 4 pe continentul american, iar TCL pe 5. Trebuie să menţionăm că smartphone-urile reprezintă 75% din livrările de telefoane la nivel global în trimestrul 2, iar 50% dintre aceste smartphone-uri sunt modele cu suport 4G LTE.

Samsung rămâne cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global şi în trimestrul 2

Suntem siguri că influenţa proaspăt lansatelor iPhone 6s şi 6s Plus se va face simţită în următoarele luni.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×