Samsung renunţă la dezvoltarea de nuclee de procesoare proprii, se va baza pe ARM la viitoarele generaţii Exynos

2.734 ori
<b>Samsung renunţă la dezvoltarea de nuclee de procesoare proprii, se va baza pe ARM la viitoarele generaţii Exynos</b>Scriam luna trecută că Samsung e pe cale de a ceda în fața Qualcomm şi a concediat inginerii care se ocupau de nucleele custom Exynos. Acum avem ceva mai multe informaţii despre planurile companiei. Ştim că sud coreenii

Scriam luna trecută că Samsung e pe cale de a ceda în fața Qualcomm şi a concediat inginerii care se ocupau de nucleele custom Exynos. Acum avem ceva mai multe informaţii despre planurile companiei. Ştim că sud coreenii au anunţat deja procesorul Exynos 990, un CPU flagship care are toate şansele să ajungă pe Galaxy S11. Ei bine, următoarele generaţii de CPU vor avea nuclee ARM tipice, ca şi concurenţa.

Conform informaţiilor de la zvonacul wccftech şi documentele Samsung înregistrate la Comisia de Muncă din Texas, Samsung îşi închide departamentul de Cercetare şi Dezvoltare din Texas pe 31 decembrie 2019. Toţi cei 290 de angajaţi vor fi concediati, iar Samsung încearcă să îi transfere pe alte proiecte.

Totuşi, cei 3000 de angajaţi de la fabrica de componente din SUA îşi vor păstra slujbele. Motivul pentru care Samsung renunţă să mai dezvolte propriile nuclee de procesor ar fi faptul că variantele sale consumă prea mult. Puterea era ridicată, la nivel de Qualcomm sau peste, dar la consum nu rezolvaseră încă ecuaţia.

Samsung a investit peste 17 miliarde de dolari în programul de cercetare şi dezvoltare din Austin, Texas, iar procesoarele sale au ajuns rareori şi la parteneri. Mă gândesc la Meizu şi Motorola aici. Se pare că viitorul procesor Exynos, să zicem un Exynos 9830 va avea o arhitectură ARM A77 pentru nuclee.

Pentru GPU continuă colaborarea cu AMD, iar sursa vorbeşte despre un telefon special de gaming cu o soluţie puternică AMD inspirată de cele desktop/console, terminalul sosind în 2021.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×