Iată câteva funcţii importante şi noutăţi din MIUI 11: Dark Mode, design nou, Mi Share şi scalare dinamică de font

2.293 ori
<b>Iată câteva funcţii importante şi noutăţi din MIUI 11: Dark Mode, design nou, Mi Share şi scalare dinamică de font</b>Xiaomi a anunţat MIUI 11 din luna septembrie a acestui an, iar în octombrie a început să vină şi beta-ul stabil pe câteva telefoane mai importante. A ajuns pe PocoPhone F1, Redmi K20 şi Redmi Note 7 Pro în prima fază,

Xiaomi a anunţat MIUI 11 din luna septembrie a acestui an, iar în octombrie a început să vină şi beta-ul stabil pe câteva telefoane mai importante. A ajuns pe PocoPhone F1, Redmi K20 şi Redmi Note 7 Pro în prima fază, iar în noiembrie mai ajunge pe o duzină de telefoane. Ce e nou cu adevărat aflaţi din acest articol.

În mare ştiam că MIUI 11 aduce un design mai curat şi aerisit, plus un Dark Mode, dar niciodată nu am avut aşa multe detalii ca acum. Aş spune din start că Xiaomi se laudă mult cu noua sa interfaţă, mai ales că a cules şi ceva premii. A luat două distincţii Red Dot Design, pe parte de estetică şi sunet.

1. Dark Mode

MIUI 11

Revenind la noutăţi, MIUI 11 aduce un Dark Mode, o interfaţă întunecată, care se inspiră de la ce am văzut în Android 10, iOS 13 şi One UI. Implementarea lui Dark Mode se face la nivel de sistem, în toate meniurile şi unele aplicaţii native. Fundalul devine negru, iar culorile mai puţin vii şi "agresive" cu ochiul. Pe telefoanele cu ecran OLED se consumă mai puţină energie.

2. Design nou

MIUI 11

Designul cel nou şi minimalist se reflectă în special în iconuri, care sunt mai curate şi cu mai puţine elemente vizuale. Setările au iconografie mai mică şi fără un fundal în spatele fiecărui icon. Avem şi animaţii mai fluide şi iconuri în format Squircle. Animaţiile sunt mai fluide şi controlul tactil e mai bun.

3. Scalare dinamică a fonturilor

MIUI 11 ar fi primul custom UI care aduce la pachet o scalare dinamică a fonturilor. E vorba despre fonturile Milan Pro, iar funcţia vă permite să schimbaţi grosimea caracterelor după preferinţe.

4. Mi Share

MIUI 11

Mi Share va permite să faceţi transfer de fişiere, linkuri, conţinuturi, inspirat de AirDrop de la Apple. Transferurile au viteze mari, până la 82 Mbps şi tehnologia este co dezvoltată cu Oppo şi Vivo.

5. Opţiuni noi Always On Display

MIUI 11

Au apărut şi noi opţiuni Always On Display, care vă permit personalizarea ecranului. Sunt caleidoscopuri, o iluminare în stil "respiraţie", ceasuri animate, fundaluri colorate şi multe altele. Puteţi să afişaţi şi un citat preferat pe ecran.

6. Sunet ambiental

Xiaomi a lansat o serie de efecte "dinamice" de sunet pentru MIUI 11. De ce dinamic? Pentru că sunetele sunt redate în funcţie de oră şi starea voastră. Există sunete speciale pentru răsărit, unele pentru apus, sonerii speciale pentru apelurile spam (ştiu că sună bizar) sau pentru curieri şi taxiuri. Toate sunt inspirate de natură.

7. Ultra Battery Saver

MIUI 11

MIUI 11 mai vine şi cu o funcţie Ultra Battery Saver, care dezactivează toate aplicaţiile care consumă multă energie şi care rulează în fundal. Lasă telefonul doar cu funcţii de bază, precum SMS, apeluri, conexiunea minimă la reţea. Scade luminozitatea, se activează Dark Mode, iar Xiaomi ar promite chiar o zi de utilizare cu 5% baterie. Cam optimist zic eu...

Mai bifăm şi un Kids Mode pentru cei mici, care se află în teste şi o nouă tastatură care suportă dialecte din India. E inclus şi un pedometru nou. Aşteptăm în următoarele săptămâni ca acest release să apară pe mai multe telefoane.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×