Samsung și HTC pregătesc telefoane cu Tizen OS pentru următoarele luni, vin și notebook-uri de la Acer/ASUS!

894 ori
<b>Samsung și HTC pregătesc telefoane cu Tizen OS pentru următoarele luni, vin și notebook-uri de la Acer/ASUS!</b>După ce l-am văzut pe Tizen OS în acțiune pe o tabletă Samsung cu câteva zile în urmă, avem vești proaspete despre această platformă. După cum bine știți, în Proiectul Tizen sunt implicați și cei de la Intel, Vodafone, Orange, Sprint și...

După ce l-am văzut pe Tizen OS în acțiune pe o tabletă Samsung cu câteva zile în urmă, avem vești proaspete despre această platformă. După cum bine știți, în Proiectul Tizen sunt implicați și cei de la Intel, Vodafone, Orange, Sprint și mulți alții. Ei bine, se pare că și HTC va lansa în a doua jumătate a acestui an un terminal cu Tizen OS, iar Samsung ne va oferi la rândul său astfel de telefoane tot în perioada următoare.

Tizen este în principal suportat de Samsung și Intel care și-au unit diviziile Meego și LiMo pentru a da naștere acestui proiect. Panasonic și NEC sunt alte două nume mari care au promis implicarea în această inițiativă, iar ca o coincidență tot aceste companii asiatice doresc și intrarea mai puternică pe piața europeană a telefoanelor. Acer și ASUS ar lucra și ele la notebook-uri pentru piețele emergente, dotate tot cu Tizen OS. Dacă proiectul se va concretiza în produse de calitate, atunci ar treilea mare jucător după Android și iOS ar putea să fie Tizen și nu Windows Phone.

Rețineți că Samsung are deja experiența unei platforme în house și anume Bada OS, pe care l-a vândut prin intermediul a milioane de telefoane mobile, deci a înregistrat un succes cu acest OS. De remarcat și faptul că Tizen suporta rularea aplicațiilor Android, exact ca și QNX OS și probabil și BlackBerry 10 OS, deci OS-ul Google câștiga indirect popularitate prin acestea.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×