Google Chrome Îl depășește pe Internet Explorer și preia conducerea browserelor

1.078 ori
<b>Google Chrome Îl depășește pe Internet Explorer și preia conducerea browserelor</b>Eram obișnuiți de mulți ani ca Internet Explorer să fie mereu pe primul loc la capitolul cota de piață a browserelor. Ei bine, în sfârșit șefia a trecut și la un alt browser și anume Chrome, dacă ne luăm după cifrele furnizate de către...

Eram obișnuiți de mulți ani ca Internet Explorer să fie mereu pe primul loc la capitolul cota de piață a browserelor. Ei bine, în sfârșit șefia a trecut și la un alt browser și anume Chrome, dacă ne luăm după cifrele furnizate de către Statcounter.

în graficul de mai sus Internet Explorer este reprezentat de linia albastră, în plin picaj încă din 2011. și Firefox (linia portocalie) a avut parte de o scădere în ultimul an dar acum se stabilizează, în vreme ce Chrome (linia verde) are o ascensiune semnificativă, depășindu-l pe IE în ultima perioadă. Primele 5 browsere le mai includ și pe Safari și Opera, ambele evoluând constant și fără creșteri spontane. Aceste cifre se aplică și pe luna în curs, care a început cu IE și Chrome la duel foarte strâns, pentru ca săptămâna trecută browserul Google să urce pe primul loc.

Chrome mai reușise să treacă în fața lui IE cu ceva vreme în urmă, dar a rezistat doar o zi în vârf. în acest moment ambele browsere au în jur de 33% drept cota de piață și având în vedere evoluția recentă a lui Chrome care implică sincronizarea cu tabletele și telefoanele Android și lansarea unui browser special pentru terminalele Android 4.0, prevăd o creștere și mai accelerată. în plus, speculațiile afirmă că în Android 5.0 browserul Chrome va fi cel standard, deci vom vedea o creștere de cota însemnată de îndată ce piața va fi împânzită de terminale Jellybean.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×