Samsung lansează primele carduri de memorie UFS, succesor pentru standardul microSD

1.349 ori
<b>Samsung lansează primele carduri de memorie UFS, succesor pentru standardul microSD</b>Astăzi, cei de la Samsung lansează pe piață primele carduri de memorie UFS - tip de card menit să înlocuiască deja celebrul microSD pe care îl avem pe piață de mai bine de 10 ani. Noul tip de memorie ne oferă în primul și în primul rând, viteze mai rapide

Samsung a fost mereu un pionier şi un inovator în zona de memorii de stocare, iar în această săptămână au prezentat următorul pas în evoluţia stocării externe pentru terminale portabile. Pentru cei care se întreabă ce vine după microSD, ei bine răspunsul este UFS (Universal Flash Storage).

Astfel de carduri vin în variante de 32, 64, 128 sau 256 GB şi au performanțe mult peste predecesori. Cardurile UFS au viteze secvenţiale de citire de până la 530 megabytes pe secundă, adică de 5 ori mai rapide decât cardurile microSD. Practic, un film Full HD de 5 GB e "citit" în 10 secunde, conform Samsung. Şi vitezele de scriere au crescut, ajungând până la 170 MB/s.

Asta înseamnă că se dublează performanța celor mai rapide microSD-uri, în condiţiile în care până şi apreciatul SanDisk Extreme Pro ajunge la doar 100 MB/s. Samsung afirmă că trecerea la UFS e logică având în vedere apariţia a tot soiul de drone, camere de acţiune şi camere la 360 de grade ce filmează la rezoluţie ridicată.

Chiar dacă tentaţia e mare să credem că acest card e identic cu un microSD, cel puţin privit din faţă, ei bine aflaţi că el are o configuraţie a pinilor care nu e compatibilă cu sloturile microSD. Încă nu e clar când vor ajunge pe piaţă aceste produse.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×