MediaTek încearcă să convingă producătorii chinezi de telefoane să adopte procesoare Helio, pentru a ataca Qualcomm

1.516 ori
<b>MediaTek încearcă să convingă producătorii chinezi de telefoane să adopte procesoare Helio, pentru a ataca Qualcomm</b>Cu scopul de a ataca gigantul Qualcomm, cei de la MediaTek ar încerca în această perioadă să convingă cumva producătorii chinezi de smartphone-uri să aleagă soluțiile Helio în detrimentul celor Snapdragon puse la dispoziție de către americani

Dominaţia Qualcomm este binecunoscută pe piaţa procesoarelor de smartphone şi nici un rival serios nu pare să se ivească la orizont. În zona midrange mai mişcă puţin MediaTek, dar departe de nivelul Qualcomm. Acum chinezii au început un lobby serios la producătorii de smartphone-uri din China pentru a le adopta soluţiile Helio în locul celor Snapdragon.

A existat o perioadă cu câţiva ani în urmă când MediaTek devenise compania favorită când venea vorba de procesoare pe telefoane midrange. Până şi Intel a avut o perioadă când chipset-urile sale au ajuns pe handset-uri, ca să nu mai vorbim de NVIDIA Tegra. În acest moment MediaTek rămâne strict cantonată în zona midrange, cu chipset-uri destul de solide precum Helio P25, dar pur şi simplu nu poate pătrunde pe piaţa chipset-urilor high end sau entry level, ambele dominate de Qualcomm.

Spre exemplu un MediaTek MT6737 nu poate concura cu un Snapdragon 2xx sau 4xx, iar Helio X30 e clar departe de un Snapdragon 835. Surse din China afirmă totuşi că MediaTek se retrage din zona flagship şi se va axa pe ce ştie să facă mai bine: chipset-uri midrange. MediaTek ar fi organizat între timp întâlniri cu producătorii de telefoane din China, încercând să obţină contracte noi.

E ştiut deja faptul că aveau o relaţie specială cu Meizu şi investiţii serioase la acea companie. Cumva Mediatek colabora bine şi cu Sony, incluzând chipset-uri pe telefoanele Xperia XA, dar la anul niponii ar putea trece la Qualcomm. Cumva MediaTek se bucură de achiziţionarea Qualcomm de către Broadcom dacă se finalizează pentru că se zvoneşte că această mutare va face Broadcom să renunțe la seriile midrange şi entry level de chipset-uri, axându-se strict pe cele high end.

Se va deschide deci piaţa pentru MediaTek şi eventual şi alte firme din China ca Rockchip, plus un eventual outsourcing de la Huawei cu Kirin.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×